Annonce:
Annonce:

Donorer lover 42 milliarder kroner til Syrien

Ved hjælpekonference for Syrien i Bruxelles lover donorer hjælp i år for seks milliarder dollar.

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Internationale donorer har ved en konference i Bruxelles i Belgien lovet, at de tilsammen vil give seks milliarder dollar, omkring 42 milliarder kroner, til det krigsramte Syrien.

Pengene skal bruges til nødhjælp i landet, der i seks år har været ramt af en blodig borgerkrig.

- Mange tak. Det er et imponerende tal, sagde EU's menneskeretskommissær, Christos Stylianides, på en pressekonference onsdag, da konferencen var slut.

Det var EU og FN, der i fællesskab afholdt konferencen, som på flere måder blev overskygget af den seneste tragedie fra slagmarken i Syrien.

Konferencen kom dagen efter det formodede angreb med kemiske våben i byen Idlib.

Læger på stedet melder ifølge de internationale nyhedsbureauer om 72 dræbte, og der er strømmet forfærdelige billeder af ofre ud fra Idlib.

Annonce:

Syriens regime under præsident Bashar al-Assad har afvist, at dets luftvåben har gennemført et bombardement med kemiske våben, sådan som oprørerne i Idlib siger.

Rusland, der er allieret med Syrien, siger, at forklaringen er, at de syriske fly har ramt et af oprørernes lagre med kemiske våben.

Mens der blev holdt hjælpekonference i Bruxelles, drøftede FN's Sikkerhedsråd angrebet i Idlib, men også i Bruxelles blev der talt politik.

Blandt deltagerne ved konferencen var Boris Johnson, den britiske udenrigsminister, der sagde, at den syriske præsident må væk.

- Objektivt kan jeg ganske enkelt ikke se, hvordan Bashar al-Assad kan forblive ved magten efter det, han allerede har gjort. Af de 400.000 mennesker, der menes at være dræbt i Syrien, er han ansvarlig for det meste af denne regning fra slagteriet, sagde han ifølge dpa.

Anders Samuelsen, den danske udenrigsminister, var også i Bruxelles. Han var dog midt på eftermiddagen mindre skråsikker med at placere skylden for tirsdagens angreb end så mange andre.

- Mistanken retter sig åbenlyst mod styret og Assad, men der er ikke nogen endelig bekræftelse på det endnu. Der bliver arbejdet på at finde ud af, hvad der helt konkret er sket, og hvem der står bag, sagde han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: