Dorian går i land i Canada med voldsomme vindstød og bølger

Orkanen er aftaget i styrke, men medfører stadig meget voldsomt vejr. 450.000 husstande er uden strøm

Dorian er en af de orkaner, der har varet længst tid. Bliv klogere på den her. Video: Agencia EFE.
Følg Krig & katastrofer

Orkanen Dorian er natten til søndag gået i land nær byen Halifax på den canadiske atlanterhavskyst. Det skriver nyhedsbureauet AFP. 

Ifølge canadiske myndigheder er det med vindstød på op til 150 kilometer i timen, der allerede har væltet flere træer. 

Samtidig har orkanen, der nu officielt betegnes som en 'meget intens post-tropisk cyklon', skabt bølger langs kysten, der har nået en højde på op til 20 meter. 

Dorian er aftaget i styrke på sin rejse op langs den amerikanske østkyst og er nu en kategori 2-orkan. Da Dorian i søndags ramte østaten Bahamas øst for Florida var det som en kategori 5-orkan. 

De voldsomme ødelæggelser på de to øer Grand Bahama og Abaco har foreløbigt kostet 43 mennesker livet, men ifølge lokale myndigheder er det sandsynligt, at dødstallet vil stige, da hundreder fortsat er savnet.

Men selvom den er aftaget i styrke, så er stormen fortsat meget voldsom, lyder det fra canadiske myndigheder. 

- Det er bestemt en meget farlig storm, siger Bob Robichaud, chefmeteorolog ved Canadian Hurricane Centre natten til søndag. 

Ifølge centrets opgørelser er der allerede faldet over 100 millimeter regn i provinsen Nova Scotia, hvor Halifax er hovedstad. 

Dette har ført til stormflodslignende tilstande nogle steder, og mere end 450.000 husstande er i øjeblikket uden strøm på grund af væltede elledninger. 

- Vi vil ikke have borgerne i Halifax til at bevæge sig rundt i centrum, da der er oversvømmelser flere steder, lyder det fra Erica Fleck, viceleder i bystyrets afdeling for offentlig sikkerhed. 

Opfordringen til at blive inden døre kommer, sideløbende med at en stor kran i bymidten er væltet på grund af de kraftige vindstød og har ødelagt en beboelsesejendom, der var under opførelse. 

BREAKINGBREAKING
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+