Dræbte IS-krigere med vanvittig bombesaktion: Russisk Rambo-helt vendt hjem

Liget af den russiske soldat, der påkaldte et luftangreb mod sig selv for at dræbe de IS-krigere, han var omringet af, er nu tilbage i Rusland

Den russiske elitesoldat er nu kommet hjem til Rusland (Privatfoto)
Den russiske elitesoldat er nu kommet hjem til Rusland (Privatfoto)

Liget af den russiske folkehelt og elitesoldat Alexander Prokhorenko, der i slutningen af marts mistede livet i kampen mod Islamisk Stat, er nu tilbage på russisk jord.

Det oplyser det statskontrollerede russiske medie Sputnik.

Bombede sig selv
Den russiske elitesoldat, befandt sig i marts i Syrien nær den historiske by Palmyra, hvor han støttede regimet i de afsluttende kampe.

Samfund Syrere i generobret oldtidsby trodser minefare og stemmer

Krig & katastrofer Syriske styrker finder massegrav i Palmyra

Russeren var tilstede nær byen, for at hjælpe regeringsstyrkerne med at indtage byen og de nærliggende historiske ruiner. Alexander Prokhorenko opgave, at koordinere russiske luftangreb.

Men under kampene blev den russiske elitesoldat omringet af terrororganisationen. I stedet for at lade sig tage til fange, afhøre og torturere af IS-krigerne, tog han ifølge russiske kildet et skæbnesvangert valg.

Prokhorenko oplyste sin position til de russiske jagerpiloter og beordrede dem at bombe ham og de IS-krigere, der havde omringet hans stilling.

Helt af den Russiske Federation og Kreml
Historien om den russiske Rambo gik efterfølgende verden rundt, og Vladimir Putin var hurtig til at give ham titlen 'Helt af Den Russiske Føderation og Kreml'.

Alexander Prokhorenko blev gift for 18 måneder siden. (Foto: Privat/Sociale medier). Samfund Russisk 'Rambo' hyldes som helt: Kaldte bombardement ned over sig selv

(Foto: AP) Terror Palmyras 2000 år gamle tempel står til at redde

- Det var et spørgsmål om ære for forsvarsministeriet, at returnere liget af Alexander Prokhorenko, Helt af Den Russiske Føderation og Kreml, lyder det i en udtalelse fra det russiske forsvarsministerium i forbindelse med, at de jordiske rester af den 25-årige elitesoldat ankom til Rusland i fredags.

Ifølge russerne har man fået udleveret liget i samarbejde med de syriske myndigheder samt kurdiske oprørsstyrker