Annonce:
Annonce:

Efter altødelæggende monster-orkan: Nu er NY orkan på vej i samme bane

En ny orkan, Jose, er dannet i Atlanterhavet. Den tager til i styrke og vil formentlig følge Irmas bane

Irma raser på Puerto Rico. Foto: AP Photo/Carlos Giusti
Irma raser på Puerto Rico. Foto: AP Photo/Carlos Giusti
Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Harvey, Irma og nu Jose.

Den tropiske storm Jose, som lige nu ligger og lurer i Atlanterhavet, er netop blevet opgraderet til en orkan. Eksperter vurderer den ikke som lige så farlig som Irma, der i øjeblikket hærger de caribiske øer, men den har det seneste halve døgn taget til i styrke. Man har målt vindhastigheder på op mod 120 km/t.

- Denne udgør ikke en lige så stor fare mod det sydøstlige USA, som Irma gør. Men Leeward-øerne (øgruppe i det nordøstlige Caribien, red.) kan ende med af få flere slag. Det kan gå meget galt, siger Weather Channel-meteorologen Ari Sarsalari ifølge Independent.

Følger Irma
Jose ser indtil videre ud til at følge Irmas bane, men det er stadig for tidligt at sige, om den kan gå i land i Caribien. Og som vi har set med Irma, kan den præcise bane være svær at forudse.

Oprindeligt havde meteorologer beregnet, at Irma ville ende et sted lidt syd for Miami. Torsdag mener man dog, at den vil tage et knæk og drive stik nord op gennem Florida.

Jose ser heller ikke ud til at blive lige så kraftig som Irma, som er den kraftigste storm nogensinde registreret i Atlanterhavet.

Irma har efterladt 900.000 mennesker i Puerto Rico uden strøm. Foto: AP/Carlos Giusti
Irma har efterladt 900.000 mennesker i Puerto Rico uden strøm. Foto: AP/Carlos Giusti

Irma indtil videre - torsdag morgen (dansk tid)

Det er orkansæson i området omkring det Caribiske Hav lige nu. Og efter at orkanen Harvey har hærget Texas, har Irma nu taget over.

Her er lidt om, hvad vi ved om Irma indtil videre:

* Irma gik for første gang i land onsdag lokal tid, da orkanen ramte øen Barbuda, der hører under østaten Antigua og Barbuda.

* På Barbuda meldes én person dræbt. Samtidig er stort set alle øens bygninger ødelagte, mens 60 procent af dens 1400 indbyggere er gjort hjemløse.

* Kategori fem-orkanen ramte senere onsdag de tidligere dansk-vestindiske øer, Jomfruøerne, og flere småøer i den østlige del af Caribien.

* Hidtil er mindst ni mennesker bekræftet døde i orkanen. Seks dødsfald er registreret på St. Martin, hvor 95 procent af den franske del af øen meldes ødelagt.

* Flere meldes alvorligt tilskadekommet på øerne St. Barts og St. Martin.

* Tidligt torsdag morgen dansk tid ramte Irma Puerto Rico. Her meldes et toårigt barn dræbt, mens 900.000 er uden strøm og 50.000 uden vand.

* Med vindhastigheder på op mod 300 kilometer i timen er Irma en af de stærkeste storme nogensinde registreret i Atlanterhavet.

* I Cuba har myndighederne højnet beredskabet i den østlige og centrale del af landet.

* Irma forventes at ramme Florida senere denne uge, formentligt lørdag. Både Florida, South Carolina og North Carolina er erklæret i undtagelsestilstand.

Kilder: AFP, AP og CNN

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: