Efter bombe: Menneskejagt i Frankrig

Fransk politi er på intensiv jagt efter bombemanden fra Lyon

Flere blev såret af eksplosionen. Video: Reuters

Der foregår en veritabel menneskejagt i Frankrig i disse timer.

Det sker, efter en bombe fredag eftermiddag eksploderede på åben gade i storbyen Lyon - en bombe, der sårede 13 mennesker

På Twitter har politiet frigivet et billede af den formodede gerningsmand, som de håber kan kaste henvendelser af sig, så han så hurtigt som muligt kan blive pågrebet.

På overvågningsbilleder kan man se, at den formodede gerningsmand ankommer på cykel med en pakke, som han efterlader. Derefter forlader han stedet og kort derefter eksploderede bomben.

Foto: Philippe Desmazes/Ritzau Scanpix 112 - 24. maj. 2019 - kl. 18:29 Eksplosion i fransk storby sårer mindst 13 personer

Efterfølgende kunne politiet konstatere, at der formentlig har været skruer, søm og/eller bolte i pakken, der blev spredt ved eksplosionen.

Manden havde en sort, langærmet trøje på og lyse shorts. Ifølge politiet er manden mellem 30 og 35 år gammmel.

Endnu kender ingen motivet til bomben, men politiet efterforsker hændelsen som et terrorangreb. og det betyder blandt andet at indenrigsminister Christophe Castaner har bedt om øget tilstedeværelse fra relevante myndigheder på offentlige steder, sports- og kulturbegivenheder i det sydøstlige Frankrig.

Ingen af de sårede ved eksplosionen er i livsfare. Alle ofrene - otte voksne og en otte-årig pige - blev dog hastet på hospitalet med især skader på benene.

Og bomben har gjort stort indtryk på de lokale borgere.

- Vi hørte en eksplosion. Jeg arbejdede i nærheden og så begyndte folk at løbe. Alle flygtede fra gaden. Politifolk ankom hurtigt til stedet. Jeg er stadig chokeret, forklarede servitricen Hanane Benakkouche fra en restaurant i nærheden af eksplosionen til CNN.