Efter bombesprængning: Nu starter Sydkoreas provokerende modsvar

Sydkorea har nu startet sit provokerende modsvar til Nordkoreas påståede brintbombesprængning

Nordkorea påstår at have prøvesprængt en brintbombe. Det får nu Sydkorea til at bruge gammelkendt 'våben' mod sin hidsige nabo(Foto: AP)
Nordkorea påstår at have prøvesprængt en brintbombe. Det får nu Sydkorea til at bruge gammelkendt 'våben' mod sin hidsige nabo(Foto: AP)

Spændingerne på den Koreanske Halvø tager til efter Nordkorea tidligere på ugen bragte en voldsom bombe til sprængning under jorden.

Ifølge nordkoreansk stats-tv var der tale om verdens kraftigste våben en såkaldt brintbombe, mens blandt andet USA tvivler på, at landet har teknologi til at fremstille så avanceret et våben.

Nordkorea påstår at have prøvesprængt en brintbombe. (Foto: AP) Krig & katastrofer - 7. jan. 2016 - kl. 10:27 Sydkorea klar med dette provokerende modsvar

Kim Jong Un (Foto: AP) Krig & katastrofer - 6. jan. 2016 - kl. 15:57 Prøvesprængning i Nordkorea kunne måles i Danmark

Alligevel har alverdens ledere fordømt prøvesprængningen. Nordkoreas nabo mod syd har siden været i højeste alarmberedskab og episoden har fået Sydkorea til at tage et gammelkendt våben i brug mod de aggressive kommunister.

Propagandahøjtalere tændt igen
Ifølge CNN har Sydkorea igen tændt for sine massive højtalere langs grænsen og blæser nu propagandaudsendelser ind over grænsen til Nordkorea.

En voldsom provokation for det lukkede land, der ifølge CNN ser propagandaen som en krigshandling fra sydkoreansk side.

Nordkorea påstår at have prøvesprængt en brintbombe. (Foto: AP) Krig & katastrofer - 7. jan. 2016 - kl. 05:01 USA overvejer atomvåben ved nordkoreansk grænse

Brintbomber kan gøre jorden ubeboelig, siger den danske kernefysiker Poul Martinsen. Nordkoreas leder Kim Jong-un fyrede angiveligt en af natten til onsdag. (Foto: Privat/AP/Xinhua News) Krig & katastrofer - 6. jan. 2016 - kl. 20:58 Kernefysiker: Brintbomber kan gøre jorden ubeboelig

De to lande har siden 1951 officielt været i krig med hinanden og gennem de senere år har der af og til været sporadiske skudvekslinger og artilleri beskydning på tværs af landegrænsen.

Hånes på Twitter
På trods af optrapningen af konflikten fik prøvesprængingen og de nordkoreanske påstande om besiddelsen af brintbomber de sociale medier til at koge over med spydige og satiriske kommentarer til den seneste udvikling i regionen.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere