Annonce:
Annonce:

Efter gigantisk togulykke: Ministeriet sagsøger

Det amerikanske justitsministerium sagsøger togselskab efter gigantisk togulykke i East Palestine, Ohio. De skal stå til ansvar for den skade, de har forvoldt lokalsamfundet, lyder det

Udslæt, brændende øjne og svimmelhed. De lokale i East Palestine, Ohio, stoler ikke på myndighederne, selvom de forsikrer, at det er sikkert at vende hjem efter et voldsomt kemikalieudslip i starten af februar

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

300 meter høje flammer, giftige kemikalier i luften, utrygge borgere og forgiftede dyr på jorden.

Efter et godstog med 150 vogne - fyldt med kemikalier - forulykkede i landsbyen East Palestine i delstaten Ohio, har bekymringerne været til at mærke og føle på for de lokale.

Og nu sætter det amerikanske justitsministerium alle sejl ind for at få togselskabet bag, Norfolk Southern Corporation, til at stå til ansvar for ulykken og betale gildet.

Ministeriet har nemlig valgt at sagsøge selskabet, skriver Reuters.

Retfærdighed ske fyldest
Ministeriets søgsmål er indsendt torsdag på vegne af det amerikanske agentur for miljøbeskyttelse, EPA - for at opnå retfærdighed.

Annonce:

'Med denne klage vil justitsministeriet og EPA opnå retfærdighed på vegne af indbyggerne i East Palestine og sikre, at Norfolk Southern bærer den finansielle byrde og dækker den skade, den (ulykken, red) har forvoldt og fortsætter med at forvolde over for lokalsamfundet', udtaler anklager Merric Garland ifølge Reuters.

Administrerende direktør i togselskabet, Alan Shaw, sagde sidste uge, at selskabet er engageret i at løse de langsigtede problemer med helbred, boligværdier og drikkevand, ulykken har forårsaget.

Fredag lyder det fra Norfolk Southern, at man vil fortsætte med at hjælpe og rydde op, indtil der er rettet op på skaderne.

Lokale hårdt ramt
Ekstra Bladet har dækket den gigantiske togulykke tæt fra start og besøgt flere af borgerne i den kemikalie-ramte by, East Palestine.

I artiklerne herunder kan du læse om de problemer, lokalbefolkningen nu kæmper med:

Familie hjemløs efter ulykke: - Vi sover fem i én seng

Bob om togulykke: - Flammerne var mindst 300 meter høje

Indbyggere føler sig utrygge og glemt efter togulykke

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: