Efter undersøgelse af lig: Tyder på eksplosion om bord på EgyptAir-fly

De egyptiske myndigheder fortæller tirsdag, at en undersøgelse af ligresterne fra det nedstyrtede fly tyder på, at der har været en eksplosion om bord på maskinen

Hør lydoptagelsen fra flyet, som er blevet offentliggjort her. (Video: AP)

66 mennesker var om bord på det EgyptAir-fly, som torsdag morgen i sidste uge styrtede i Middelhavet. Flyet lettede i Paris og skulle have landet i Kairo, men lige på grænsen til det egyptiske luftrum mistede man kontakten med flyet på radaen.

Siden har myndighederne fra både Frankrig og Egypten arbejdet på højtryk for at finde ud af, hvad der dog skete med flyet, siden det først forsvandt og siden faldt i Middelhavet.

Nu kan man dog være skridtet videre en forklaring.

De egyptiske myndigheder har nemlig undersøgt nogle af de få ligrester, man har fundet i havet. Ud fra undersøgelserne tyder det nu på, at der har været en eksplosion om bord på flyet, inden det styrtede ned. Det skriver nyhedsbureaet AP.

- Størrelsen af ligresterne tyder på en eksplosion. Den største kropsdel er på størrelse med en håndflade. Nogle af ligresterne kom hertil søndag i 23 poser, siger en kriminaltekniker ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Det er endnu ikke meldt ud, hvad det er på ligene, der antyder, at der har været en eksplosion.

Mangler sorte bokse
Lige nu arbejder myndighederne en hård kamp mod tiden, for de sorte bokse, der måske kan løse fly-mysteriet, er endnu ikke fundet. Efter 30 dage kan det endda blive så svært at lokalisere de sorte bokse, at al data kan være gået tabt til den tid.

- Det bliver meget sværere for efterforskerne at finde de sorte bokse efter 30 dage, for der sender de formentlig ikke sonarlyd ud længere, siger flytrafiksanalyst Justin Green til CNN.

Hvis man derfor skal have svar på spørgsmålene omkring nedstyrtningen og tiden lige inden da, er det nødvendigt, at man finder de sorte bokse. Der er dog yderligere det problem, at efterforskerne arbejder på et område af Middelhavet, hvor der er mindst tre kilometer dybt.

Derfor har man indsat små ubåde med robotter, som skal lede på det dybe vand. Alligevel ønsker de pårørende i Frankrig - 15 personer var fra landet - at de franske myndigheder gør mere i sagen, fordi de ikke stoler på de egyptiske ditto.

- Vi har brug for, at den franske regering putter mere diplomatisk pres på for at finde og identificere ligene, siger Stephane Gicquel, der er leder af den franske enhed for katastrofeofre.

Eftersøgningen af det nedstyrtede fly er intensiveret og har nu resulteret i, at man har fundet mange effekter fra flyvraget. (Foto: AP) Krig & katastrofer Egypten sætter ubåd ind i jagten på flyvrag

De var om bord
Alle navne på passagererne om bord på flyet er endnu ikke offentliggjort af hensyn til de pårørende, men det er oplyst, at 55 personer var passagerer, mens 11 var ansatte.

De har samtidig offentliggjort nationaliteterne på de forsvundne: 30 fra Egypten, 15 fra Frankrig, to fra Irak og en fra Storbritannien, Belgien, Kuwait, Saudi Arabien, Sudan, Tchad, Portugal, Algeriet og Canada.

Stille og roligt har flere medier dog offentliggjort navne på personer, som er bekræftede var med flyet. Dem kan du klikke på nedenfor.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Flyvragdele, bagagerester og personlige ejendele fra de omkomne er blevet fundet i Middelhavet. (Foto: Den egyptiske hær) Krig & katastrofer Nedstyrtet EgyptAir-fly: Lydoptagelse af pilot frigivet