Annonce:
Annonce:

Efter voldsomt jordskælv: Tsunami-fare afblæst

Et voldsomt jordskælv har ramt Chile, men frygten for en stor tsunami viste sig at være ubegrundet

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Onsdag aften lokal tid blev Chile ramt af et voldsomt jordskælv, der målte 8,3 på richterskalaen, og efterfølgende var der stor frygt for, at landet ville blive ramt af en større tsunami som følge af de kraftige rystelser.

Natten til torsdag lokal tid (torsdag middag dansk tid) kan befolkningen dog ånde lettet op, idet chilenske myndigheder har afblæst tsunami-varslet for hele landet. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Tsunami-panik efter jordskælv: En million evakueret

På trods af intensiteten har jordskælvet ifølge myndighederne indtil videre kun kostet fem mennesker livet, mens omkring en million mennesker måtte evakueres, da jordskælvet have epicentrum i nærheden af hovedstaden Santiago.

Annonce:

Vidtfavnende varsel
Umiddelbart efter jordskælvet ramte bølger på op til 4,5 meter de chilenske kyster, og i første omgang vurderedes det, at der var risiko for, at landet kunne blive ramt af yderligere kraftige bølger, men det er siden blevet afblæst.

I samme omgang havde amerikanske myndigheder i første omgang varslet om risiko for tsunamier på Hawaii og i Californien, men det varsel er siden blevet nedjusteret, så det ikke umiddelbart vurderes, at bølgerne er til fare for mennesker, men befolkningen opfordres alligevel til at være opmærksom på, at bølgerne langs Californiens kyster kan stige i intensitet som følge af jordskælvet.

Dansker tæt på jordskælvet: Jeg blev noget utryg, da tsunamien kom

Ifølge internationale geologiske eksperter er Chile et af de førende lande i verden i forhold til at forberede sig på jordskælv, og det har formentlig været kraftigt medvirkende til, at der ikke er flere mennesker, der er kommet til skade.

Annonce:

- Jordskælv er som ejendomshandel: Det afgørende er beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed. Men det er sandt, at graden af forberedelse og risiko-reduktion i Chile er foran det meste af verden, og det gør en forskel, siger Susan Hough fra U.S. Geological Survey til AP.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er Mette Frederiksens egen skyld, at hun tvinges til at udskrive valg i utide
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: