Efterforskning efter flykatastrofe går i flere retninger

Tysk avis skriver, at andenpilot fik behandling af adskillige psykiatere og neurologer

Efterforskningerne kigger på flere elementer i Andreas Lübitz liv (Foto: AP)
Efterforskningerne kigger på flere elementer i Andreas Lübitz liv (Foto: AP)

De personlige problemer hos den tyske andenpilot, der beskyldes for have styret et Germanwings-fly med 150 mennesker i døden, er et vigtigt spor i efterforskningen af tragedien. Men det er ikke det eneste, siger en af de ledende franske politifolk fra efterforskningen af flystyrtet.

- Vi har en række elementer, som har sikret os mere indsigt i dette spor, men det er ikke det eneste spor, siger politichef Jean-Pierre Michel til AFP i Düsseldorf.

Se også: Bergs tidligere chef: Han var god til sit job

Se også: Dødsulykke kan koste milliarder

- Indtil nu har efterforskningen ikke ført os mod et specielt element i den tilværelse, som andenpiloten Andreas Lubitz havde, der kan forklare hans påståede handling, siger den franske politichef.

Lydoptagelser fra flyets sorte boks tyder på, at Lubitz i 11 kilometers højde bevidst forhindrede kaptajnen adgang til cockpittet, og at han bevidst satte flyet på dødskurs, mens han sad alene i cockpittet.

Den tyske statsanklagemyndighed mener, at Lubitz holdt en sygdom skjult for luftfartsselskabet. Politiet har i andenpilotens hjem fundet "medicinske dokumenter, som tyder på en eksisterende sygdom og en tilsvarende medicinsk behandling".

27-årige Andreas Lubitz tog tirsdag 149 uskyldige mennesker med sig i døden, da han bevidst styrtede Germanwingsflyet ind i en bjergside i de sydfranske alper. (Foto: AP) Krig & katastrofer - 28. mar. 2015 - kl. 09:47 Dødspiloten købte dyr kærlighedsgave til veninden

Se også: Ekskæreste om dødspilot: Han sagde, alle skulle huske hans navn

Der er tale om blandt andet sønderrevne og aktuelle sygemeldinger fra læger - deriblandt en for dagen, hvor flykatastrofen skete. Men der er ikke offentliggjort yderligere detaljer om sygeproblemerne.

Politiet har fundet medicin mod "psykologiske sygdomme" i andenpilotens hjem, skriver den tyske avis Welt am Sonntag i en presseerklæring lørdag.

- Den 27-årige er blevet behandlet af adskillige neurologer og psykiatere, skriver avisen med henvisning til en højtstående kilde.

Nye oplysninger viser, at Andreas Lübitz havde synsproblemer (Foto: AP) Krig & katastrofer - 28. mar. 2015 - kl. 16:41 Nye oplysninger: Dødspiloten skjulte synsforstyrrelser

Se også: Psykiater: Dødspiloten levede i en anden verden

Lubitz modtog ifølge The New York Times behandling for synsproblemer, som kunne have sat en stopper for hans karriere som pilot. Det oplyser to kilder med kendskab til efterforskningen til den amerikanske avis lørdag.

Piloten skulle angiveligt ikke have oplyst flyselskabet om problemet.

Den franske politichef indgår i et team på tre mand, som er i Düsseldorf for at samarbejde med de tyske myndigheder.

- Vi forsøger at komme til at forstå, hvad der i andenpilotens liv kan have fået ham til at udføre handlingen, siger han.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere