Egyptisk minister: Terror mere sandsynligt end en teknisk fejl

Egyptens minister for civil luftfart, Sherif Fathy, vil ikke udelukke scenariet om, at der ligger en terrorhandling bag nattens flystyrt

Få seneste opdatering her

Det er mere sandsynligt, at passagerflyet MS804 styrtede ned som følge af et terrorangreb end som følge af en teknisk ulykke.

Det mener Egyptens minister for civil luftfart, Sherif Fathy, som på et netop afholdt pressemøde i Cairo ellers ikke var meget for at svare på spørgsmål om årsagen til flystyrtet.

- Hvis du analyserer situationen ordentligt er sandsynligheden for, at det var et terrorangreb større end sandsynligheden for, at det var et teknisk problem, sagde han ifølge The Gurdian.

Her ses flyets rute over Middelhavet, før flyet mistede kontakt med radaren klokken 02.45 Kairo-tid. (Foto: Flightradar.com) Krig & katastrofer Følg pressemødet LIVE! Her er seneste nyt om flystyrtet

Han fortalte samtidig, at myndighederne ikke har kendskab til, at der skulle være nogle sikkerhedsmæssige problemer med de personer, som var om bord i det forsvundne fly.

Sherif Fathy bekræftede også, at eftersøgningen finder sted omkring den græske ø Karphatos.

- Eftersøgningen efter vragdele er koncentreret i området omkring øen Karpathos og farvandet syd for den, men eftersøgningen er fleksibel, sagde han på pressemødet.

Tidligt i morges omkring klokken 03.30 forsvandt dette passagerfly MS804 fra EgyptAir sporløst fra radaren. Det får terroralarmerne til at ringe hos eksperter. (Foto: AP) Krig & katastrofer Eksperter om MS804's skæbne: Terroralarmerne ringer

Den græske forsvarsminister, Panos Kammenos, siger, at flyet gennemførte en 90 graders drejning til venstre og en 360 graders vending til højre og undervejs faldt til omkring 4572 meters højde.

- Signalet går tabt ved omkring 3048 meters højde, siger han.

Grækenland har bedt andre lande om bidrage til eftersøgningen med informationer fra satellitter.

Teknologi Piloter: Sikkerheden er altid vores vigtigste opgave