Ekskæreste om dødspilot: Han sagde, alle skulle huske hans navn

Andenpiloten Andreas Lubitz' ekskæreste hævder, at Lubitz gennem længere tid havde planlagt at gøre noget, der ville få hans navn i historiebøgerne

27-årige Andreas Lubitz tog tirsdag 149 uskyldige mennesker med sig i døden, da han bevidst styrtede Germanwingsflyet ind i en bjergside i de sydfranske alper. (Foto: Scanpix)
27-årige Andreas Lubitz tog tirsdag 149 uskyldige mennesker med sig i døden, da han bevidst styrtede Germanwingsflyet ind i en bjergside i de sydfranske alper. (Foto: Scanpix)

En tidligere kæreste til piloten Andreas Lubitz, som tog 149 uskyldige mennesker med sig i døden i flystyrtet i tirsdags, fortæller til den tyske avis Bild, at Lubitz gennem længere tid havde planlagt at udføre en spektakulær og uforglemmelig handling, der ville få hans navn over i historiebøgerne. Det skriver adskillige internationale medier lørdag morgen.

Da den unavngivne ekskæreste hørte om styrtet, huskede hun, at Andreas Lubitz sidste år havde sagt noget besynderligt til hende:

- En dag vil jeg gøre noget, der vil ændre systemet, og så vil alle kende og huske mit navn, havde han angiveligt sagt til ekskæresten.

- Jeg forstod ikke, hvad han mente, men nu giver det hele mening, fortæller hun avisen.

Afsluttede forholdet dagen før
Ekskæresten beskriver Lubitz som en plaget person og fortæller Bild, at hun forlod ham på grund af hans personlige problemer og uberegnelige opførsel, som skræmte hende.

- Om natten havde han mareridt og vågnede op og skreg: 'Vi styrter', siger ekskæresten.

- Han vidste lige præcis, hvordan han skulle holde det, der virkelig foregik inde i ham, skjult, fortsætter hun.

Ifølge den franske TV-kanal ITélé, havde ekskæresten og Andreas Lubitz været sammen i syv år og skulle efter planerne været blevet gift næste år, men dagen før Lubitz fløj Germanwings-flyet ind i en bjergside i de sydfranske alper og dræbte alle om bord på flyet, afsluttede ekskæresten forholdet, skriver det britiske medie Mirror.

Læs også: Dødspilot fik behandling for to uger siden

Skjulte sygdom
Oplysninger fra ekskæresten kommer i kølvandet på gårsdagens oplysninger, hvor det kom frem, at Lubitz bevidst skjulte oplysninger omkring sin sygdom for sin arbejdsgiver.

- Der er blevet fundet dokumenter, der indikerer en eksisterende sygdom og nødvendigheden af medicinsk behandling, sagde en talsmand for det tyske politi i en pressemeddelelse i går efter politiet havde ransaget Lubitz' hjem.

Derudover havde den 27-årige andenpilot tidligere gennem en årrække modtaget behandling for psykiske diagnoser, og i 2009 måtte han afbryde sin pilotuddannelse midlertidigt på grund af svær depression.

Andreas Lubitz er nu centrum for en stor tragedie, da det torsdag kom frem, at han bevidst kaprede Germanwingsflyet ved at låse kaptajnen ude og efterfølgende styre de ombordværende mod den visse død i de sydfranske alper, hvor flyet styrtede ned tirsdag morgen.

Læs også: Andreas skjulte sygdom for flyselskabet

1 af 2 27-årige Andreas Lubitz tog tirsdag 149 uskyldige mennesker med sig i døden, da han bevidst styrtede Germanwingsflyet ind i en bjergside i de sydfranske alper. (Foto: Privat)
2 af 2 27-årige Andreas Lubitz tog tirsdag 149 uskyldige mennesker med sig i døden, da han bevidst styrtede Germanwingsflyet ind i en bjergside i de sydfranske alper. (Foto: Scanpix)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere