Eksplosion i olierørledning dræber 66 personer i Mexico

66 personer har mistet livet efter en eksplosion i en olierørledning i det nordlige Mexico, oplyser guvernør

Voldsomme billeder fra Mexico, hvor en eksplosion har kostet mindst 66 mennesker livet. Video: Reuters

En voldsom eksplosion i en olierørledning har kostet 66 personer livet.

Det oplyser Omar Fayad, der er guvernør i delstaten Hidalgo i det nordlige Mexico, hvor ulykken skete.

Derudover er adskillige kommet til skade.

De dræbte og tilskadekomne var i færd med at samle benzin, som lækkede fra olierørledningen, op i spande, da eksplosionen skete.

Angiveligt har brændstoftyve boret et hul i olierørledningen få timer før eksplosionen for illegalt at tappe benzin fra røret.

Billeder fra ulykkesstedet på mexicansk tv viser, at høje flammer rejser sig over olierørledningen. Samtidig høres lokale i området råbe efter hjælp.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Pårørende til de afdøde er begyndt at dukke op ved ulykkesstedet, som ligger i det centrale Mexico. Foto: Alfredo Estrella / Ritzau Scanpix
Pårørende til de afdøde er begyndt at dukke op ved ulykkesstedet, som ligger i det centrale Mexico. Foto: Alfredo Estrella / Ritzau Scanpix

På Twitter udtrykker Mexicos præsident, Andres Manuel Lopez Obrador, sin bekymring over hændelsen. Han understreger, at han vil have hele landets regering til at træde til for at hjælpe ofrene.

Mexico har de seneste år kæmpet med tyveri og sabotage af landets olierørledninger.

Kort før jul igangsatte præsident Obrador en øget overvågning af 1600 kilometer olierørledninger for at forhindre tyverierne.

Den skærpede overvågning har ført til mangel på benzin og forårsaget lange køer ved tankstationer. Angiveligt fordi det er blevet vanskeligere at sikre sig billig benzin på ulovlig vis.

Det statslige olieselskab, Pemex, skønner, at det alene siden 2016 er frastjålet brændstof til en værdi af over 146 milliarder pesos. Det svarer til cirka 49 milliarder kroner.

Bag tyverierne står kriminelle bander og korrupte ansatte.

Foto: Henry Romero / Ritzau Scanpix
Foto: Henry Romero / Ritzau Scanpix