Ekstra Bladet afslører: Han er ikke fra Syrien

Vi er flygtninge fra Syrien, påstår de unge marokkanske mænd, som vil til Danmark.

Her kan du se interviewet med Ben Walid. (Video: Philip Davali)

SCHÄRDING, ØSTRIG (Ekstra Bladet): I forsøget på at komme Danmark eller andre nordiske lande påstår mange af de unge mænd her i teltet, at de er værdigt trængende syriske krigsflygtninge.

Ekstra Bladet kunne tidligere fortæller om, hvordan flere nordafrikanere åbent har fortalt, at de vil til Danmark for pengenes skyld.

Foto: Philip Davali Krig & katastrofer - 14. jan. 2016 - kl. 12:19 Nordafrikanere på vej mod Danmark: - Vi kommer for pengenes skyld

Men flere er også klar over, at det som udgangspunkt kun er syriske flygtninge, der kan få held til at få asyl i Danmark.

Eksempelvis sagde den 27-årige marokkaner Ben Walid i går talrige gange til Ekstra Bladet, at han var syrer og ville have beskyttelse i Danmark.

Påstanden om at være syrisk flygtning fremførte han til trods for, at en myndighedsperson, en Røde Kors-repræsentant og sågar hans marokkanske kammerater sagde, at han var marokkaner, hvilket også tysk politi har fastslået og brugt som grund til at afvise ham.

Se tv-indslaget over artiklen, hvor Ekstra Bladet konfronterer ham med sin løgn.

- Han er marokkaner. Mange af marokkanerne og algerierne påstår at være syrere for at kunne få varigt ophold i Vesteuropa, siger den forhenværende irakiske politimand Muhbemn Khlefa, som arbejder som tolk og socialarbejder for østrigsk Røde Kors i teltet.

- Jeg tester deres sprogkundskaber og deres kendskab til Syrien og Irak, forklarer han.

Der var roligt i Bielefeld i aftes. Politiet har lovet at øge sikkerheden. (Foto: Philip Davali) 112 - 11. jan. 2016 - kl. 17:15 Kvindelig frygt: Skal vi nu gå med peberspray?

Pensionisten hr. Schlee er bedrøvet over sin nye nabo, som forringer hans livskvalitet. (Foto: Philip Davali) Samfund - 10. jan. 2016 - kl. 22:46 Bor 30 meter fra tysk flygtningelejr: Vi flytter nu - vi tør ikke mere

Vi flytter, fordi vi knap har penge til mad i Albanien, som på alle måder er et jammerligt land, siger Naim Zhegas. Foto: Philip Davali Samfund - 12. jan. 2016 - kl. 06:49 Balkan-flygtning fra tysk lejr: Vi vil have del i jeres velstand

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere