Ekstra Bladet i Frankrig: Helikopterne flyver frem og tilbage over os

I den lille sydfranske by Seyne-Les-Alpes svæver helikopterne frem og tilbage mellem 4U9425’s ulykkessted og bjærningmandskabets base på en stor mark

Ekstra Bladet er til stede i den lille sydfranske by Seyne-Les-Alpes. (Video: Jakob Jørgensen)

SEYNE-LES-ALPES, SYDFRANKRIG (Ekstra Bladet): Der går maksimum ti minutter mellem, at det blæser ekstra meget op og propelstøj overdøver alt andet på den store mark lige for foden af den lille, sydfranske by Seyne ved Alperne, inden en ny larm og vind kommer. Helikopterne flyver nemlig i rutefart mellem græsmarken og de bjerge, som flyet 4U9425 tirsdag morgen styrtede ind i.

Se også: 150 skæbner: De var om bord på flyet

Pierre Polizzi bor få kilometer fra stedet, hvor flyet styrtede ned med 150 personer om bord i de sydfranske alper. (Foto: Jakob Jørgensen) 112 - 25. mar. 2015 - kl. 10:10 Øjenvidne til Ekstra Bladet: Jeg hørte flyet styrte

Rundt ved pladsen står politiet, så det kæmpe presseopbud, der er strømmet til fra hele verden, ikke kommer for tæt på med kameraer, radioudstyr og ledninger, der ligger lumsk på jorden og indbyder til mange snublerier.

Stemningen er dog rolig. Der er nemlig ikke tale om en mulig redningsaktion, men derimod en bjærgning. Derfor er der heller ingen, der løber paniske rundt eller ser ud, som om de har mistet overblikket. Tværtimod får bussen med bjærgningsmandskab i hvidt og camouflagefarvet tøj god tid til at køre helt ned til helikopterne, hvor mændene kan komme ombord.

Stadig intet bekræftet

Selv om titlen ’bjærgningsaktion’ har taget over for ’redningsaktion’, er det endnu ikke bekræftet, at man har fundet nogle døde af de 150 personer, som var ombord Airbus A320-flyet.

 

De franske myndigheder er i samarbejde med de i dag ankomne tyske myndigheder dog langt fra optimistiske på de pårørendes vegne.

Allerede i går, tirsdag, fortalte de franske talsmænd, at der intet håb er for at finde overlevende, da flyet var totalsmadret. Selv den sorte boks er slået itu. Det var ellers håbet, at den kunne hjælpe med at kortlægge, hvorfor flyet pludselig dykkede og forsvandt fra radaren.

De franske myndigheder fortsætter bjærgningsarbejdet onsdagen ud, indtil det bliver mørkt. De forventer, at arbejdet kommer til at tage mange dage.

Se også: Sådan undersøges flystyrtet

Se også: Døds-flyets sorte boks er smadret

Ifølge de franske myndigheder er en af de sorte bokse fundet, men den kan være blevet beskadiget i det voldsomme styrt.

Den fundne sorte boks er en såkaldt voice recorder (CVR), der optager de samtaler, som flyets piloter har indbyrdes og med flykontrollen på landjorden.

Den kan givet et vigtigt bidrag til at finde årsagerne til katastrofen.

Der var to bokse om bord i passagerflyet. Den anden var en flight recorder, som registrerer højde, flyets bevægelser og andre omstændigheder, inden flyet ramte bjergsiden. Den er endnu ikke fundet.

Den franske indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, siger, at årsagen til, at det tyske fly styrtede med 144 passagerer og seks besætningsmedlemmer om bord endnu ikke kendes. Men alle muligheder holdes åbne.

Blandt de dræbte er mindst en dansker, oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice til Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet talte onsdag med beboeren Pierre Polizzi. (foto: Jakob Jørgensen / reporter: Nanna C. Pedersen)

1 af 4 (Foto: Jakob Jørgensen)
2 af 4 (Foto: Jakob Jørgensen)
3 af 4 (Foto: Jakob Jørgensen)
4 af 4 (Foto: Jakob Jørgensen)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere