Ekstra Bladet i Frankrig: Onsdag genoptages jagten på de omkomne

Så snart solen er stået op, vil de franske myndigheder genoptage eftersøgningen af de formodede 150 lig fra Germanwings-styrtet

Ekstra Bladet er på plads ved ulykkesstedet i Frankrig. (Video: Jakob Jørgensen)

SYDFRANKRIG (Ekstra Bladet): Solen får kun lige lov at vise sig på himlen her til morgen, før de franske myndigheder genoptager den jagt, som de stoppede tirsdag aften, da solen gik ned. Jagten på ligene af de 150 personer, som tirsdag morgen styrtede ned sammen med Germanwings-flyet 4U9425 i de sydlige, franske alper nord for byen Digne-Les-Bains.

Se også: Flyselskab: Airbus havde tekniske problemer kort før afgang

Det bliver dog ikke lige sådan at finde de mange formodede omkomne personer. De franske myndigheder vurderer nemlig, at det vil tage flere dage at bjærge ligene - blandt andet, fordi området ligger sådan, at man ikke kan komme derhen i bil. Hele tirsdagen blev der da også fløjet helikoptere med hunde og personel hen til foden det sted på bjerget Les Trois-Évêchés, hvor Airbus A320-flyet af endnu uransagelige årsager fløj ind.

Se også: Mand dræbt i alperne: Højgravid fortrød i lufthavnen

 

Dansker ombord
Tirsdag aften bekræftede Udenrigsministeriets Borgerservice over for Ekstra Bladet, at en af de 150 personer ombord på flyet var dansk. Udenrigsministeriet har sent tirsdag aften dog ikke afsluttet deres undersøgelser af, hvorvidt der skulle være flere danskere ombord på flyet, der havde kurs mod den tyske by Düsseldorf.

Foto: AP/Grafik: Mikkel Lund Krig & katastrofer - 24. mar. 2015 - kl. 19:43 Dansker var ombord på nedstyrtet fly

Netop Tyskland var i vægtende grad repræsenteret på flyet. I alt er 67 tyskere bekræftet som værende passagerer på flyet. Deriblandt en hel gymnasieklasse på 16 elever og deres to lærere. De havde været i Barcelona på tur, hvor flyet også fløj fra.

150 mennesker formodes dræbt i et flystyrt i de sydfranske alper. Adskillige helikoptere er blevet sat ind for at lokalisere vragresterne. (Foto: AP) Krig & katastrofer - 24. mar. 2015 - kl. 17:53 Det ved vi om flystyrtet i Frankrig

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere