Ekstra Bladet i Rødby: De fleste vil til Sverige

Ekstra Bladets mand i Rødby fortæller om desperate syriske flygtninge, der for de flestes vedkommende ikke ønsker at søge asyl i Danmark

Sådan så det ud, da flygtningene nåede Danmark (Video: Per Rasmussen)

Mere end 100 desperate flygtninge, heraf de fleste fra Syrien, stak søndag aften af fra politiet, da de ankom med tog til Rødby fra Puttgarden.

Kvart over otte lykkedes det for politiet at indkredse op mod 100 af dem. De var gået seks kilometer i nordlig retning langs togskinnerne, og der var både børn, kvinder og mænd.

Det fortæller Ekstra Bladets mand på stedet.

- Der er kun tre af dem, der vil søge asyl i Danmark, resten af dem vil gerne til Sverige, siger fotograf Per Rasmussen.

Politiet forsøger at inddæmme flygtninge og migranter, som tidligere stak af fra ordensmagten ved grænsen. Foto: Per Rasmussen. Politik - 6. sep. 2015 - kl. 21:03 Tulle: Regeringen må træde i karakter nu

Han fortæller, at flere af dem er syge, og at der er ambulancer på stedet.

En for en er de blevet registreret af politiet, der har indkredset dem ved hjælp af hollændervogne, så de ikke kan stikke af.

- Når de har registreret dem, sender de dem ind i bussen. Mange af dem kan ikke forstå, hvorfor de skal registreres, når de alligevel vil videre til Sverige, siger Ekstra Bladets fotograf.

Politiet har dog tålmodigt stået og ventet på, at alle flygtningene lod sig registrere. Men selv om Danmark er forpligtet til at vide, hvem der rejser ind og ud, er det ikke gået helt gnidningsfrit.

- Der har været en mand, der blev ført om bord i bussen. Han blev ved med at råbe på sin baby, da han er blevet skilt fra sin kone. Politiet har prøvet at trøste ham og sige, at de nok skulle blive genforenet, men det var som om, at han ikke forstod det, siger Per Rasmussen.

Per Rasmussen forklarer, at politiet er ret massivt til stede, og der klokken 21 er faldet ro over det hele.

Klokken 21 venter man stadig på, at der kommer et nyt tog ind på stationen, hvor man venter at op mod 150 flygtninge og migranter er med.

Indtil videre er knap 30 personer sendt videre til Sandholmlejren, mens en stor del er ved at blive indkvarteret på hoteller i området, oplyser politiet.

Fyns Politi oplyser til Ritzau, at der søndag aften ankom flygtninge til Odense Banegård klokken 21.11.

- Vi henter dem hjem til stationen, registrerer dem og kører dem op til Sandholmlejren i nat. Vi tager imod dem stille og roligt, vi sætter ikke efter folk, der stikker af. Der er sikkert børn iblandt.

- Vi har snakket med personale i toget, som har varskoet os, siger vagtchef Lars Fredensborg, Fyns Politi.

Også i Sønderjylland har flere flygtninge krydset den danske grænse.

Klokken 19.07 ankom 13 personer, mens "små 30" flygtninge og migranter ankom klokken 21.07.

Flere migranter ved motorvejen på Lolland (Video: Olivia Eriksen)