Ekstra-fly til strandede danskere i Nice

En del af de strandede flypassagerer i Nice kan komme hjem til Danmark søndag eftermiddag

Biler gik i stå og motorcykler væltede i vandmasserne, fortæller dansker, der var i området (Foto: Thomas Adler Andersen/Google Maps. Redigering: Stig Haaning Thøgersen).

Flyselskabet Norwegian må nu sende et ekstra fly til Nice for at hente strandede passagerer i området, hvor voldsomme regnmængder har kostet mindst 13 mennesker livet.

Norwegian skulle have haft en afgang fra Nice til København lørdag aften, men den blev aflyst på grund af det voldsomme vejr. Selskabet har 157 passagerer ventende i lufthavnen.

Biler gik i stå, og motorcykler væltede i vandmasserne, fortæller dansker, der var i området (Foto: Thomas Adler Andersen). Krig & katastrofer - 4. okt. 2015 - kl. 08:28 Dansker fanget i vandmasser: Folk turde ikke flytte sig

- Flyet afgår søndag klokken 15:30. Dagens øvrige flyvninger til og fra Nice afgår normalt, oplyser Norwegians informationschef, Daniel Kirchhoff.

De voldsomme regnmængder i det sydøstlige Frankrig rammer en række danske turister, der på grund af uvejret har været fanget i lufthavnen i Nice.

Se også: Danske turister fanget i fransk møgvejr

Nyhedsbureauet AFP beretter, at op mod 500 turister, hvoraf "størstedelen" er briter og danskere, sidder fast i lufthavnen, da deres afgange er blevet aflyst på grund af regnen.

De store mængder nedbør ved den franske riviera har blandt andet fået floden La Brague til at gå over sine bredder, hvilket har sendt farlige bølger gennem gaderne.

Krig & katastrofer - 4. okt. 2015 - kl. 06:20 13 er omkommet i kraftige oversvømmelser i Frankrig