En død og 20 såret efter stor eksplosion ved tyrkisk base

Militærpoliti var mål for angreb i det sydøstlige Tyrkiet, der er præget af uroligheder

Adskillige mennesker er kommet til skade, og en person er død, efter at en bil fyldt med sprængstoffer mandag aften bragede ind i en base for militærpoliti i den sydøstlige del af Tyrkiet.

Det oplyser unavngivne sikkerhedskilder til nyhedsbureauet Reuters.

Omkring 20 ambulancer blev efterfølgende kørt til byen Hani, hvor eksplosionen skete. En soldat mistede livet, mens 20 andre kom til skade i angrebet.

Eksplosionen var så voldsom, at vinduer i byens huse blev knust, mens bygninger rystede ifølge øjenvidner, som Reuters har talt med.

Ingen har taget skylden for angrebet.

Det sydøstlige Tyrkiet har været præget af uro siden juli, hvor Kurdistans Arbejderparti (PKK) valgte at se stort på en våbenhvile, som havde holdt i to år, og den tyrkiske hær igen begyndte at slå til mod militante i området.

PKK erklærede i 2013 en ensidig våbenhvile, men den brød sammen sidste sommer, og den tyrkiske regering har svoret at rive organisationen op med rode og nægter at vende tilbage til forhandlingsbordet.

Ifølge den tyrkiske hær blev 39 medlemmer af PKK dræbt alene i weekenden i fire forskellige byer.

Tusinder af militante samt hundredvis af soldater og civile er blevet dræbt, siden PKK - en terrororganisation ifølge Tyrkiet, EU og USA - genoptag kampene mod staten i juli.

I alt er flere end 40.000 personer blevet dræbt i konflikten, siden PKK i 1984 indledte et væbnet oprør med krav om fuldstændig uafhængighed. Siden er kravet blevet ændret til ønsker om mere autonomi og flere rettigheder til det kurdiske mindretal.