En ny bombe er fundet og uskadeliggjort i Bangkok

Politiet fik et tip om en bombe hos en mand i hovedstaden. Den er blevet fundet og uskadeliggjort, lyder det.

Politiet i Thailand oplyser mandag, at det har fundet og uskadeliggjort en bombe i hovedstaden Bangkok. Det sker en uge efter, at en eksplosion i en helligdom i byen dræbte 20 mennesker, oplyser nyhedsbureauet Reuters.

- Vi har i eftermiddag (lokal tid, red.) modtaget oplysninger om en bombe i Sukhumvit 81. Jeg tog af sted for at undersøge sagen og fandt en stor bombe, siger lederen af politiets bomberydningstjeneste, Kamthorn Aucharoen, til Reuters.

Sukhumvit er en af Bangkoks vigtigste og travleste gennemkørselsveje.

- Bomben befandt sig i en bygningsarbejders bolig. Vi har nu deaktiveret bomben og vil sprænge den, tilføjer Kamthorn Aucharoen.

Politiet siger samtidig, at sporet er blevet koldt i jagten på den gerningsmand, der gennemførte det værste bombeangreb i Thailands historie. Myndighederne tvivler på, om den hovedmistænkte fortsat befinder sig i landet.

Myndighederne kan ikke umiddelbart bekræfte, at bomben har nogen forbindelse med den bombe, der blev sprængt sidste mandag og endnu en eksplosion sidste tirsdag på en mole på en flod i Bangkok. Her kom ingen noget til.

Politiets vigtigste beviser i forhold til sidste uges bombesprængninger er videooptagelser på overvågningskameraer.

Nogle af optagelserne fra den hinduistiske Erawan-helligdom, som er populær blandt asiatiske turister, viser gerningsmanden efterlade en rygsæk og forlade stedet.

Den unge mand med gul skjorte og mørkt hår blev også fanget på et andet overvågningskamera, hvor han forlader stedet på bagsædet af en motorcykeltaxi. Efter det har man kun meget lidt, oplyser politiet.

- Hvis I vil vide sandheden, så aner vi ikke, om den mistænkte stadig befinder sig i Thailand, men jeg må formode det, eftersom vi ikke har oplysninger om, at han skulle være rejst, siger Thailands nationale politichef Somyot Poompanmuang til journalister.