Endnu en amerikansk flådeofficer er dømt i skandalesag

Den hidtil højest placerede amerikanske flådeofficer er blevet dømt i en gevaldig korruptionsskandale

Michael Vannak Khem Misiewicz, der har rang af kommandør i den amerikanske flåde, er som den hidtil højest rangerende blevet dømt for at have udleveret fortroligt materiale til en korrupt underleverandør.

Det skriver Reuters.

Dommen er den seneste udvikling, i hvad der er blevet kaldt en af de største skandaler i den amerikansk flådes historie.

Michael Vannak Khem Misiewicz har erkendt at have modtaget rejser, prostituerede og billetter til en koncert med Lady Gaga for at udlevere fortrolige papirer om flådens planer til underleverandøren GDMA.

- Du har forrådt dit land og dine besætningsmedlemmer, sagde dommeren ifølge LA Times til kommandøren.

Kommandøren er idømt 71 måneders fængsel og en bøde på omkring en halv million kroner.

Dommen er en del af en stor sag om korruption involverende selskabet Glenn Defence Marine Asia, GDMA.

GDMA og selskabets chef, Glenn Francis - kaldet 'Fat Leonard' -, har erkendt at have bestukket en stribe amerikanske sømænd og flådeofficerer for at sende skibe og dermed lukrative servicekontrakter dets vej.

I alt skal GDMA have overfaktureret flåden for 34 millioner dollar, omkring 230 millioner kroner.

Bestikkelsen er sket i form af kontanter, ophold på luksuriøse hoteller, prostituerede og overdådige måltider.

Glenn Francis er ifølge Wall Street Journal gået så langt, at han har købt et gammel, britisk flådeskib og har lavet det om til et dedikeret festskib, hvor han kunne underholde amerikanske flådeofficerer.

Samme medie fortæller, at han havde et rejsende hold prostituerede og strippere, der fulgte ham rundt og tog imod amerikanske flådefartøjers officerer, når de løb i havn.

Anklagemyndigheden forventer flere sigtelser i sagen, der beskrives som 'måske den største skandale i USA's flådes historie' af Wall Street Journal.

To officerer og søfolk er under anklage, og fire af dem er indtil videre blevet dømt.