Er du okay? Google og Facebook hjælper katastroferamte

Teknologigiganterne hjælper med at finde pårørende i Nepal

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Mindst 1400 mennesker er omkommet, og ifølge det lokale politi er 45.000 mennesker kvæstet, i det værste jordskælv i Nepal i 80 år, som toppede med 7,8 på Richterskalaen.

De nepalesiske myndigheder frygter, at antallet af døde vil stige til det tredobbelte.

Mange mennesker kan fortsat være begravet i ruinerne af de bygninger, som skælvet ødelagde, og jordskælvet har også ødelagt dele af mobilnettet og elnettet, hvilket gør det svært for pårørende at finde hinanden.

 Både sværere for landets indbyggere, men også for de pårørende til de godt 300.000 turister der lige nu befinder sig i Nepal, hvor det er højsæson for trekking og bjerbestigning.

Derfor har teknologigiganterne Google og Facebook nu oprettet værktøjer, der skal gøre det nemmere at finde ud af, om deres pårørende er okay.

Den nepalesiske hær leder efter ofre med helikoptere i mørket.
Den nepalesiske hær leder efter ofre med helikoptere i mørket.
 

Ro i sindet
Google har i dag oprettet en såkaldt 'Person Finder', som er en meget enkel hjemmeside, der gør det muligt at offentliggøre anmodninger om oplysninger om pårørende, samt at give oplysninger om personer, der så kan deles.

Og kort efter åbnede Facebook for en kontrolfunktion, der er meget lig Googles. Facebook fortæller dig automatisk, hvis nogen i din vennekreds befinder sig i området, og hvis du i så fald har været i kontakt med dem, kan du angive, at de er i sikkerhed, så andre pårørende kan få ro i sindet.

- Folk har brug for at vide, om deres pårørende er i sikkerhed, når katastrofen rammer. Det er i sådanne øjeblikke, at kontakt virkelig betyder noget, lyder det fra Facebook-skaberen Mark Zuckerberg.

Du kan se Googles 'Person Finder' her.

Se også: Borgerservice-team tager til Nepal: Skal bistå danskere

(Foto: AP) Krig & katastrofer - 25. apr. 2015 - kl. 22:02 Katastrofen i Nepal: Frygter øget børneprostitution efter jordskælv

- Der er 30 unge danskere, der har søgt tilflugt på den danske ambassade. Det er 30 danskere, hvis hoteller i den gamle bydel er ødelagt, siger Mogens Jensen. Krig & katastrofer - 25. apr. 2015 - kl. 18:39 Danmark frigiver fem millioner til nødhjælp i Nepal

Krig & katastrofer - 25. apr. 2015 - kl. 18:55 Seismolog om Nepal-katastrofe: Efterskælv gør redningsarbejdet livsfarlig

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere