Erdogan varsler angreb mod kurdisk milits i Syrien

Tyrkiets præsident siger, at han har varslet Rusland og USA om operationer mod milits, der støttes af USA.

Tyrkiet vil udføre operationer øst for floden Eufrat i det nordlige Syrien, siger Tyrkiets præsident.

Det er et område, der kontrolleres af den kurdiske milits YPG. Ifølge præsident Recep Tayyip Erdogan er både Rusland og USA informeret om Tyrkiets hensigter.

YPG har under den syriske borgerkrig været støttet af USA. Militsen har været stærkt medvirkende til at nedkæmpe den militante bevægelse Islamisk Stat i Syrien.

Ifølge Erdogan har Tyrkiet mistet tålmodigheden med den kurdiske milits, som af den tyrkiske regering beskyldes for at være i ledtog med den forbudte tyrkisk-kurdiske milits PKK.

Tyrkiet er tidligere trængt ind i det nordlige Syrien vest for Eufrat.

- Vi trængte ind i Afrin, Jarablus, al-Bab. Nu vil vi trænge ind øst for Eufrat. Vi har delt dette med Rusland og USA.

- Så længe beskydningen for at genere os fortsætter, så vil vi ikke forholde os tavse, siger Erdogan ifølge avisen Sabah.

Avisen skriver, at det tyrkiske militær har rykket svært militært udstyr til grænsen til Syrien, heriblandt kampvogne, som forberedelse til en offensiv.

Det vil blive fulgt med et meget kritisk blik af Nato. Tyrkiet, der er medlem af forsvarsalliancen, er i forvejen ikke i kridthuset hos de øvrige allierede, efter at den tyrkiske regering har købt og modtaget et avanceret luftværnssystem denne sommer.

Det har skabt kølig luft i forhold til USA, der har smidt Tyrkiet ud af samarbejdet om at udvikle og erhverve det nye kampfly F-35.