Eric bjærger lig: Alt er pulveriseret

En nødhjælpsarbejder, der har været på stedet, hvor Germanwings 4U9425 styrtede ned, fortæller, hvordan man ikke engang kan se omridset af et fly

(Foto: AP)
(Foto: AP)

- Alt er pulveriseret. Vi kan ikke se noget mærkbart, vi kan ikke engang se omridset af et fly.

Det fortæller brandmand Eric Sapet fra Alpes-Maritimes til det franske Le Monde, som har været på stedet, hvor Germanwings 4U9425 i går styrtede ned. Flere af nødhjælperne beskriver, hvordan flyet er fuldstændig ødelagt og spredt på bjergsiden.

- Jeg kan fortælle, at det ikke er kønt, fortæller en politimand, som ligeledes deltager i bjærgningsarbejdet.

Han tilføjer, at det eneste man har kunnet identificere fra flyet, er landingsudstyret. Da han bliver spurgt ind til, om man har fundet nogle lig, skifter hans stemme toneleje og han siger.

- De vigtigste menneskedele, som vi har fundet, er ikke større end en kuffert.

Selvom redningsarbejderne hurtigt var på stedet, så opgav de lige så hurtigt at lede efter overlevende.

Håb om overlevende
En halv time efter flyet var styrtet ned, var der en redningshelikopter fra forsvaret på stedet. De konkluderede hurtigt, at der ikke ville være nogle overlevende blandt de 150. Fly med overvågningskameraer fløj efterfølgende over området for at undersøge området.

- Det bliver utrolig svært at operere her, sagde John Paul fra forsvaret allerede midt på eftermiddagen.

Vraget og ligene er spredt over et område på en hektar. Område er utrolig stejlt og det gør det endnu sværere at bjærge ligene.

Om eftermiddagen dukkede håbet om at finde overlevende op, da redningsarbejderne så bevægelse i området, hvor flyet styrtede ned. Det viste sig, at være en journalist.

Der er et stort antal af retsmedicinere på stedet, således ligene kan blive identificeret så hurtigt som muligt af hensyn til de efterladte.


Helikopterbilleder viser vragdelene overalt ved ulykkesstedet (video: AP)

1 af 5 (Foto: AP)
2 af 5 (Foto: AP)
3 af 5 (Foto: AP)
4 af 5 (Foto: AP)
5 af 5 (Foto: AP)