Et skib med 700 flygtninge frygtes kæntret

Op til 700 flygtninge frygtes omkommet ved en kæntringsulykke i Middelhavet. Deres fartøj kæntrede søndag ud for den libyske kyst

En større redningsaktion er i øjeblikket i gang i Middelhavet, efter en båd kæntrede søndag. Det oplyser den italienske kystvagt til BBC.

Skibet, der havde op til 700 flygtninge ombord, kæntrede ved midnat lokal tid. Indtil videre er 28 mennesker blevet reddet.

Italienske skibe, den maltesiske flåde og andre skibe hjælper alle til med redningsaktionen. Aktionen foregår i libysk farvand omkring 210 kilometer fra den italienske ø, Lampedusas, kyst.

Det var et handelsskib, der natten til søndag opfangede nødsignaler fra det forulykkede skib.

Den rapporterede hændelse kommer blot få dage efter 400 migranter frygtes at være druknet i Middelhavet.

- Lige nu er vi stadig i gang med en redningsaktion, men på et tidspunkt vil vi kun lede efter lig, siger talsmanden for den italienske kystvagt.

20 skibe og tre helikoptere er involveret i redningsaktionen.

Kystvagten har i weekenden været travlt beskæftiget med at bringe migranter i sikkerhed fra en stribe af skibe, der har kurs mod den italienske kyst. Alene i den forgangne uge skal omkring 11.000 mennesker have krydset Middelhavet.

Ifølge FN's flygtningeorganisation UNHCR skal flere end 900 mennesker have mistet livet på den farlige vej fra Afrika til Europa.

Talsmand for den internationale flygtningeorganisation IOM fortæller her om det stigende antal dødsfald blandt flygtninge.

Amnesty International har reageret med en udtalelse få timer efter at kæntringen blev internationalt kendt.

Vicegeneralsekretær i Amnesty International, Trine Christensen siger til Ritzau:

- Det her er en forfærdelige tragedie, og vi frygter, at vi kommer til at se endnu flere af den her slags ulykke.

Trine Christensen ønsker et styrket EU-beredskab, der kan tage over efter lukningen af programmet Mare Nostrum.

Mare Nostrum blev etableret, efter at flere end 360 emigranter druknede, da deres båd kæntrede tæt på den italienske kyst i oktober 2013. Det blev dog lukket, da de økonomiske udgifter var alt for store for Italien.

Det blev erstattet af EU's grænsekontrol Triton, som ikke har noget specifikt eftersøgnings- og redningsmandat, og som har færre skibe og et mindre område at operere på.

- Det eneste anstændige er at tage handling nu. EU bør hjælpe Italien. Vi skal have skibe, der patruljerer i farvandene, og det kan Italien ikke

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere