EU til Rusland: Stop med at bombe de moderate syrere

EU-landene siger, at der ikke er nogen mulighed for varig fred i Syrien, så længe Assad sidder på magten

Rusland må med det samme holde op med at bombe de moderate syriske oppositionsgrupper, hedder det i en udtalelse fra EU's udenrigsministre.

EU-landene udtrykker "dyb bekymring" over de russiske angreb, der er rettet mod andre end Islamisk Stat og terrorgrupper udpeget af FN, hedder det i udtalelsen fra mandagens udenrigsministermøde i Luxembourg.

Samtidig forlanger EU-landene også, at Rusland holder op med at flyve ind i luftrummet over Syriens nabolande efter flere russiske krænkelser af Tyrkiets luftrum.

I udtalelsen fra deres møde siger EU-landene desuden, at der ikke er nogen mulighed for varig fred i Syrien, så længe præsident Bashar al-Assad sidder på magten.

Den britiske udenrigsminister, Philip Hammond, vil have Assad væk fra magten i Syrien, men det er et mere åbent spørgsmål, hvordan det skal ske.

- Vi kan ikke arbejde med Assad som den langsigtede løsning for Syriens fremtid. Men vi kan være fleksible omkring måden, han skal gå af på, og vi kan være fleksible omkring timingen for hans afgang, siger Philip Hammond.