Annonce:
Annonce:

EU vil gøre det strafbart at modtage terror-træning

EU-Kommissionen vil med nyt forslag optrappe indsatsen mod Syrien-krigere og finansiering af terror

Arkivfoto: AP
Arkivfoto: AP
Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Angrebene i Paris får nu EU-Kommissionen til at slå ned på de såkaldte Syrien-krigere og andre, der rejser ud for at slutte sig til militante organisationer.

Ifølge netavisen Altingets oplysninger fremlægger EU-Kommissionen onsdag et forslag i kampen mod terror. Forslaget vil gøre det strafbart at rejse ud med det formål at deltage i terrorrelateret træning eller lignende aktiviteter i tredjelande.

Det samme skal gælde folk, der finansierer, organiserer eller faciliterer sådanne rejser, ligesom det skal gøres strafbart at modtage terrortræning.

Det nye direktiv skal samtidig lukke huller i håndhævningen og give politi og anklagere i medlemslandene bedre redskaber til at opløse terroristers netværk og aktiviteter.

Annonce:

- De kompetente myndigheder vil få hele paletten af strafferetlige efterforskningskræfter til deres disposition, så de kan forebygge og retsforfølge de ansvarlige for angreb som dem, der blev udført i Paris 13. november, lyder det fra kommissionen ifølge Altinget.

Lovgivningen ligger på retsområdet, hvor Danmark har et forbehold, der som bekendt skal til afstemning 3. december.

Bliver det et ja til at erstatte retsforbeholdet med en tilvalgsordning, kan Danmark vælge at gå med i samarbejdet. Bliver det et nej, er det ikke en mulighed.

De Konservatives Naser Khader har længe talt for at slå hårdt ned på Syrien-krigere. Derfor glæder han sig over kommissionens initiativ.

Også Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen, tager godt imod forslaget - dog fra et andet udgangspunkt.

- Det er et af de steder, hvor vi er forholdsvis langt fremme på den nationale lovgivning. Der er blevet arbejdet intenst herhjemme på at lukke huller. Men det giver for alvor mening, hvis det bliver standarden i mere end bare Danmark, siger Trine Bramsen til Altinget.

Annonce:

Dansk Folkepartis Peter Skaarup vil først tage stilling til, om Danmark bør forsøge at komme med i en europæisk lovgivning på området, når han har set det konkrete forslag. Om nødvendigt ved at søge om en parallelaftale.

- Det må bero på en mere præcis vurdering af, om vi kan bruge det til noget, eller om det er noget, vi allerede har gennemført, siger Peter Skaarup til Altinget.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: