EU's justitsministre til hastemøde efter skibsforlis

Udenrigs- og justitsministre skal diskutere EU's opfølgning på migrantkatastrofe på sjældent fællesmøde.

EU-landenes justits- og indenrigsministre er sent søndag aften med kort varsel blevet kaldt til møde mandag eftermiddag i Luxembourg, hvor de sammen med de allerede forsamlede udenrigsministre skal overveje, hvordan EU følger op på weekendens skibsforlis i Middelhavet.

Det erfarer Ritzau.

Op mod 700 migranter frygtes druknet ved kæntringen, der hvis tallet bekræftes vil være den værste enkeltepisode efter flere år, hvor der især i de varme måneder har været flere store forlis i Middelhavet.

Det er det lettiske EU-formandskab, der sammen med EU's udenrigschef, italienske Federica Mogherini, har taget initiativ til mødet, der er kommet i stand efter betydeligt pres fra den italienske regering.

Italiens premierminister, Matteo Renzi, har også bedt EU-præsident Donald Tusk om at indkalde stats- og regeringscheferne til et hastetopmøde om migrantkatastrofen allerede senere på ugen.

Tusks talsmand oplyser til Ritzau, at Tusk i øjeblikket overvejer muligheden, men at der endnu ikke er truffet beslutning om, hvorvidt der skal holdes et topmøde.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere