Færgetragedie i Kina: 396 er bekræftet omkommet

Det kinesiske nyhedsbureau Xinhua rapporterer, at dødstallet efter færgeforlis i Yangtze-floden stiger markant

Følg Krig & katastrofer

Dødstallet efter en færgeulykke på Kinas Yangtze-flod er steget til 396 ifølge det kinesiske nyhedsbureau Xinhua og stats-tv CCTV. Godt 100 mennesker er stadig savnet, rapporterer flere internationale medier.

Det er indtil nu kun bekræftet, at 14 mennesker har overlevet skibskatastrofen. De fleste af de overlevende er turister på over 60 år.

Skibet havde over 450 mennesker om bord.

Det bekræftede antal af omkomne steg med over 200, da redningsmandskab med store kraner fik løftet skibet, så store dele af færgen kom over vand.

- Det betød, at redningsarbejdere kunne komme ind i skibet og lede efter de savnede, skriver China Daily på sin netavis.

Præsident Xi Jinping har krævet, at der bliver foretaget en dybdeborende efterforskning af, hvad der var årsag til tragedien.

Pårørende til katastrofens ofre har flere gange kritiseret myndighederne for at være sparsomme med oplysninger om eftersøgningsarbejdet.

Flere er rejst til området i provinsen Hubei for at være tættere på ulykkesstedet.

Siden forliset har 3400 soldater og 1700 politifolk arbejdet på at finde overlevende og savnede, melder Xinhua.

Også 149 fartøjer og redningshelikoptere skulle deltage i eftersøgningsarbejdet.

Informationer om katastrofen og mediernes adgang til stedet har været nøje kontrolleret af medierne, og kritik af redningsindsatsen på sociale medier er hurtigt blevet fjernet.

Pårørende til de omkomne har været i voldelige sammenstød med politiet, og en rasende kvinde kom med voldsomme udfald mod myndighederne på en pressekonference i Jianli fredag.

En gruppe af pårørende fra byen Nanjing i den østlige provins Jiangsu, hvor skibet begyndte togtet, var lørdag i klammeri med embedsmænd ved et møde i Jianli, skriver AFP.

Mange af de pårørende klager over, at de ikke bliver informeret ordentligt.

- Vi har rejst så langt, men vi skal stadig vente og vente, siger Jin Weifeng, som kom rejsende fra Shanghai for at høre nyt om sin kones mor.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+