Far og brødre til formodet leder bag bomber i Sri Lanka er dræbt

Sri Lanka er i højeste beredskab efter bombeangreb påskedag. Soldater leder efter gerningsmænd

To af brødrene til den formodede leder bag bombeangrebene på Sri Lanka påskedag er blevet dræbt. Det samme er deres far.

Det har kilder i politiet og en person, der kendte familien privat, fortalt nyhedsbureauet Reuters søndag

15 personer - herunder seks børn - mistede livet, da sikkerhedsstyrker stormede et hus i det østlige Sri Lanka fredag. Målet var at finde frem til krigere fra Islamisk Stat (IS).

Blandt de dræbte var Zainee Hashim, Rilwan Hashim og deres far, Mohamed Hashim, som alle blev set i en video, der cirkulerede på sociale medier. Her opfordrede de til krig mod ikke-troende muslimer.

De er i familie med Zahran Hashim, som myndighederne mistænker for at have haft en central ledende rolle i bombeangrebene. Han mistede selv livet under et af angrebene på hotel Shangri-La.

Ifølge de srilankanske sikkerhedsstyrker var Zahran Hashim en af de to selvmordsbombere, der angreb hotellet, hvor tre danske børn døde.

I videoen kalder Rilwan Hashim på "hellig krig", mens børn græder i baggrunden.

- Vi vil ødelægge disse ikke-troende for at beskytte det land, og derfor er vi nødt til at udøve jihad, siger han i videoen, mens han sidder ved siden af sin bror og far.

Myndighederne i Sri Lanka har været i højeste beredskab, siden adskillige bombeangreb ramte hoteller og kirker påskedag 21. april. Over 250 mennesker blev dræbt.

Op mod 10.000 soldater arbejder rundt om i landet, hvor de søger efter medlemmer af de islamistiske grupperinger, som man formoder stod bag angrebene.

Siden angrebene fandt sted er mere end 100 personer - nogle fra Syrien og Egypten - blevet tilbageholdt. Myndighederne har mistanke om, at der fortsat kan være flere selvmordsbombere på fri fod.

Efterforskningsarbejdet har primært været rettet mod to nationale grupper, som de mener har udført angrebene.