Far til hjernen bag Paris-angrebet: Han var psykopat og en djævel

Faderen til 'The mastermind' bag terrorangrebene i Paris er lettet over, at han nu er død

Faderen til Abdelhamid Abaaoud håbede allerede, at hans søn var død i 2014. Han er død nu, og det er faderen lettet over.

En verdens mest eftersøgte mænd blev dræbt under en politiaktion onsdag i Paris.

28-årige Abdelhamid Abaaoud har siden terrorangrebet i Paris fredag aften været eftersøgt som manden, der planlagde de frygtelige angreb i den franske hovedstad.

Jagten er slut: 'Hjernen' bag Paris-terror dræbt

To mennesker blev dræbt under aktionen, og de franske myndigheder meldte torsdag ud, at Abaaoud var en af dem.

Hans lig var dog så forkomment, at det tog et døgn at identificere ham.

Abaaouds far, Omar Abaaoud, er nu lettet over, at hans søn er død. Det fortæller han gennem sin advokat, Nathalie Gallant, til CNN.

Omar har længe før terrorangrebet slået hånden af sin søn, fordi han mener, at Abdelhamid var en 'psykopat og en djævel'.

Abdelhamid voksede op i Molenbeek, der er en forstad til Bruxelles. Han gik i den katolske kirke Saint-Pierre d'Uccle, og ifølge hans søster, Yasmina, var han ikke synligt religiøs.

- Han var en lille idiot, siger en tidligere klassekammerat til New York Times. Han husker, hvordan Abdelhamid generede andre elever og lærere, og han blev flere gange taget i at stjæle fra de andre.

Men i 2010 begik Abdelhamid et væbnet røveri og røg i fængsel. Det var angiveligt under sit fængselsophold, at han begyndte at interessere sig usædvanligt meget for religion og efterfølgende blev radikaliseret.

Kun tre år efter tilsluttede han sig Islamisk Stat og rejste til Syrien. Omar bemærkede dog allerede sønnens radikalisering, da Abdelhamid kom ud af fængslet.

Terror-mistænkt kan være i forklædning

Omar Abaaoud oplevede for alvor sin radikaliserede søn, da han kom frem i medierne i en af Islamisk Stats propagandavideoer i 2014. Videoen har igen efter terrorangrebet i Paris vakt opsigt i medier verden over.

I videoen kører Abdelhamid en pickup, der trækker lemlæstede lig efter sig. I videoen går han under navnet Abou Omar Soussi. Og senere samme år var han i søgelyset igen, da han fik overtalt sin 13-årige lillebror til at tilslutte ham i et IS-kontrolleret område.

Han blev efterfølgende dømt af en belgisk domstol for kidnapning.

I 2014 fik Abdelhamids familie beskeden om, at deres søn var blevet martyr i sin kamp med IS.

- Dengang bad vi til, at han virkelig var død, var hendes reaktion på nyheden, fortæller søsteren til DailyMail.

Abdelhamid var ikke død dengang, men efter politiaktionen i Paris, er han erklæret død.

EU vil skærpe grænsekontrol i Schengen-lande efter angreb

5000 skud, 2 dræbte og 8 anholdte og en bygning, der er ved at styrte sammen