Fem dræbt ved angreb på Baqaa-flygtningelejr i Jordan

Myndighederne siger, at "terrorangreb" blev rettet mod den store flygtningelejr Baqaa lidt uden for Amman

Ved et angreb på Baqaa-flygtningelejren i Jordan er tre officerer og to ansatte fra landets efterretningstjeneste blevet dræbt, siger en regeringstalsmand.

De lokale myndigheder siger, at der blev rettet et "terrorangreb" mod den store palæstinensiske flygtningelejr Baqaa lidt nord for Jordans hovedstad, Amman.

- Efterretningstjenestens kontor i Baqaa-lejren var mål for et fejt angreb her til morgen. Fem agenter fra efterretningstjenesten blev dræbt, siger regeringstalsmanden, Mohammed Momani.

En sikkerhedskilde siger til AFP, at foreløbige undersøgelser tyder på, at angrebet blev udført af en enlig bevæbnet mand, som åbnede ild med et automatvåben, inden han flygtede.

Det er uklart, om det muligvis var en af lejrens beboere eller en udefra.

Baqaa-lejren er den største flygtningelejr i Jordan.

Over millioner af Jordans indbyggere er palæstinensere, som er efterkommere af palæstinensiske flygtninge, som flygtede efter oprettelsen af Israel i 1948.

Lejren, der er præget af kronisk fattigdom og ekstrem arbejdsløshed, huser omkring 100.000 af Jordans to millioner flygtninge, hvoraf de fleste er kommet fra Vestbredden og Gaza efter Seksdageskrigen i 1967.

Tidligere i år blev der gennemført en stor sikkerhedsoperation i den nordlige by Irbid, hvor flere tilhængere af Islamisk Stat blev dræbt under en skudveksling.

Kilder tæt på islamisterne siger, at op mod 4000 jordanere har sluttet sig til jihadistgrupper i Irak og Syrien. 420 af dem er blevet meldt dræbt.

Jordan har deltaget i luftbombardementer mod IS i Syrien siden 2014. En af landets piloter blev skudt ned i Syrien i december 2014. I februar 2015 udsendte Islamisk Stat grusomme billeder af piloten, som blev brændt levede i et bur.

Dette drab fik Jordan til at udvide luftangrebene mod IS, så landet også deltager i luftbombardementerne af bevægelsen i Irak.