Finland kaster bomber mod mistænkt ubåd

Finske flådefartøjer jagter ukendt undersøisk objekt, som kan være en ubåd

Finske flådefartøjer har søgt efter det undersøiske objekt og har affyret varslingsskud med tre dybdebomber. (Foto: Finlands Forsvar/ Handout)
Finske flådefartøjer har søgt efter det undersøiske objekt og har affyret varslingsskud med tre dybdebomber. (Foto: Finlands Forsvar/ Handout)

En mulig ubåd er observeret i farvandet ud for Finlands hovedstad, Helsinki, oplyser et finske forsvar i en pressemeddelse.

Finske flådefartøjer har søgt efter det undersøiske objekt og har affyret varslingsskud med tre dybdebomber.

Finlands forsvarsminister, Carl Haglund, siger, at det objekt, der er blevet observeret, efter al sandsynlighed ikke længere er til stede i finsk farvand.

Den finske forsvarsminister vil på nuværende tidspunkt ikke spekulere i, at en fremmed magt skulle være trængt ind i finsk farvand.

Alarmen kom fra det finske overvågningssystem ved middagstid mandag. Og natten til tirsdag blev der gjort nye observationer.

Marinens operationschef, Olavi Jantunen, ønsker heller ikke over for det finske nyhedsbureau, FNB, at fortælle, hvor observationerne er foretaget, og hvilket objekt, der er tale om. Jantunen siger, at sagen fortsat efterforskes.

- Jeg kan ikke sige, hvad det eventuelle objekt er, eller hvorfra det kommer. Alt det vi observerer, skal vi reagere på i overensstemmelse med loven om territorialovervågning, og derfor har vi handlet, som vi har gjort, siger Jantunen.

Sverige gennemførte for nyligt en storstilet ubådsjagt, efter at noget, der blev opfattet som et periskop, blev observeret i Stockholms skærgård. Eftersøgningen endte resultatløs.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere