Fire anholdt efter treårigs druknedød i Tyrkiet

Treårig druknet syrer blev symbol på flygtningekrisen - nu er fire mistænkte menneskesmuglere anholdt for 12 flygtninges død

- Han døde i dag (onsdag, red.). Men han var ikke den eneste dreng, der blev fundet, fortæller Peter Bouckaert, nødhjælpschef og krisekoordinator ved Human Rights Watch om den 3-årige dreng Aylan. (Video: Thea Pedersen)

Billedet af treårig Aylan liggende druknet på en strand i Bodrum i Tyrkiet har torsdag floreret på medier rundt i hele verden.

Han er blevet et symbol på den frygtelige skæbne, der har ramt tusinder af bådflygtninge, der vender social armod og krig ryggen for at søge lykken i Vesten og drukner før de når det forjættede land.

Sammen med den treårige syriske dreng mistede yderligere 11 personer livet, da deres to både sank ud fra den tyrkiske kyst onsdag morgen.

Endnu en frygtelig tragedie i kølvandet på mange andre. De tyrkiske myndigheder har nu anholdt fire formodede menneskesmuglere, der er mistænkt for at stå bag tragedien.

Det skriver nyhedsbureauet Dogan News ifølge BBC,

De fire anholdte er syrere i alderen 30 til 41 år og er sigtet for at være skyld i 'mere end en persons død' og menneskesmugling, skriver bureauet.

De skal for retten senere torsdag.

Aylan (tv) og hans bror før de begav sig ud på den farefulde rejse til Europa (Foto: AP/ Privat) Samfund - 3. sep. 2015 - kl. 10:44 Strandtragedie: Dette var familiens drøm

Krig & katastrofer - 3. sep. 2015 - kl. 05:34 Desperat nødhjælpschef viser brutale fotos: Vågn op Europa!  

Desperat nødhjælpschef
Det var nødhjælpschefen, Peter Bouckaert, der fik billede-lavinen til at rulle, da han onsdag lagde flere uhyggelige billeder fra druknetragedien op på det sociale medie twitter.

Billederne har skabt en heftig debat, om det er i orden at vise billeder af døde børn for at sætte menneskelige ansigter på de mange tragedier, der rammer mange bådflygtninge. 

- Billedet blev taget i morges (onsdag, red.), hvor 11 døde mennesker blev fundet på stranden i Tyrkiet. Det er et brutalt billede, men det er det billede, som Europa skal se, forklarer han og garanterer samtidig validiteten af billedet, som han fik tilsendt, så snart ligene blev fundet af myndighederne, forklarede Peter Bouckaert, nødhjælpschef og krisekoordinator ved Human Rights Watch Ekstra Bladet torsdag morgen.

1 af 3 Aylan (tv) og hans bror før de begav sig ud på den farefulde rejse til Europa (Foto: Privat)
2 af 3 En tyrkisk soldat fjerner børnelig, som er skyllet i land på stranden (Foto: AP)
3 af 3 Aylan (tv) og hans bror før de begav sig ud på den farefulde rejse til Europa (Foto: AP/ Privat)