Fire politifolk dræbt af ukendte gerningsmænd i Egypten

Endnu har ingen påtaget sig skylden for angrebet, men mistanken retter sig mod jihadistgruppen Islamisk Stat.

Ukendte gerningsmænd har lørdag dræbt fire politifolk i et angreb i nærheden af Egyptens hovedstad, Kairo, oplyser landets indenrigsministerium. Det er det seneste i en stribe af angreb, der er rettet mod landets sikkerhedsstyrker.

Ministeriet tilføjer, at to maskerede gerningsmænd på en motorcykel åbnede ild ved en kontrolpost på en bro i bydelen Giza, der er kendt for sine pyramider.

- Politiet er i færd med at gennemtrawle området i et forsøg på finde gerningsmændene, skriver ministeriet på dets officielle Facebook-side.

Den statsdrevne avis al-Ahram skriver på sin netudgave, at angriberne var stukket af fra stedet efter at have taget pistolerne fra de fire dræbte politifolk.

Der er ingen grupper, der endnu har påtaget sig skylden for angrebet.

Angrebet kommer fire dage efter, at syv personer, heriblandt to dommere, fire politimænd og en civil, blev dræbt ved et bombeangreb i den oprørske nordlige del af halvøen Sinai.

En gren af jihadistgruppen Islamisk Stat har påtaget sig skylden for det angreb.

Egypten har oplevet en bølge af dødbringende angreb, fortrinsvis rettet mod sikkerhedsstyrker, siden militæret i 2013 afsatte den folkevalgte islamistiske præsident, Mohamed Mursi, efter voldsomme demonstrationer i gaderne mod hans styre.