Fjernstyret bombe dræber flere tyrkiske soldater

Nyhedsbureau siger, at det kurdiske PKK står bag bombeangreb i byen Nusaybin.

Fem tyrkiske soldater og en politiofficer døde lørdag i et bombeangreb i det sydøstlige Tyrkiet, som militante kurdere stod bag, skriver nyhedsbureauet Dogan.

De dræbte deltog i en militær operation i Nusaybin i provinsen Mardin, da en bombe, der var anbragt af den kurdiske organisation PKK, eksploderede ifølge det tyrkiske nyhedsbureau.

Nusaybin har været omfattet af et udgangsforbud siden midten af marts for at gøre plads til en militær operation mod PKK. Formålet har været at få drevet PKK-militante ud af byen.

Lørdagens bombeangreb kommer, to dage efter at syv politifolk blev dræbt og 27 andre såret, da en kraftig bilbombe detonerede ved en politibus i den overvejende kurdiske by Diyarbakir.

Lørdagens bombe var lige som flere nylige angreb i Tyrkiet ikke et selvmordsangreb, men detoneret via fjernstyring, siger tyrkiske myndighedspersoner.

PKK erklærede i 2013 en ensidig våbenhvile, men den brød sammen sidste sommer, og den tyrkiske regering har svoret at rive organisationen op med rode.