Flere danske soldater til Afghanistan

Flere danske soldater udstationeres i Afghanistan som en del af Natos Resolute Support Mission

(Foto: Stine Bidstrup)
(Foto: Stine Bidstrup)

Danmark øger sit militære bidrag til den Nato-ledede mission i Afghanistan med navnet Resolute Support Mission. Det erfarer Ritzau.

Det nuværende danske bidrag er på omkring 80 personer. Bidraget er fokuseret omkring rådgivning, støtte og træning af de afghanske sikkerhedsstyrker og er centreret omkring hovedstaden Kabul.

De nærmere detaljer om det øgede danske bidrag bliver efter planen først røbet tirsdag eftermiddag efter et møde i Det Udenrigspolitiske Nævn.

Ifølge Ritzaus oplysninger drejer det sig om et lettere øget bidrag med flere udsendte folk. Der er ikke tale om mere udstyr.

Udenrigsminister Kristian Jensen (V) og forsvarsminister Peter Christensen (V) deltager i mødet i Det Udenrigspolitiske Nævn med planlagt begyndelse klokken 13.

Peter Christensen besøgte tilbage i marts i år de danske soldater, som er udstationeret i Kabul.

Det er vigtigt, at Danmark fortsat støtter de afghanske sikkerhedsstyrker med træning og rådgivning, lød budskabet fra forsvarsministeren dengang.

- Selv om sikkerhedssituationen i dele af Afghanistan fortsat er skrøbelig og kampen mod Taliban er et langt sejt træk, har det været opløftende for mig at opleve den forskel, som vi i Nato har gjort og stadigvæk gør.

- De danske soldater bidrager lige nu til at skabe den sikkerhed, som er en grundlæggende forudsætning for stabilitet og en bæredygtig fremtid for Afghanistan, sagde Peter Christensen.

Krigen i Afghanistan har varet siden 2001, da den daværende amerikanske præsident George W. Bush sendte amerikanske styrker ind i landet i kølvandet på terrorangrebene i USA 11. september 2001. Danmark har haft soldater i Afghanistan siden 2002.

Ved årsskiftet 2014-15 overtog de afghanske nationale sikkerhedsstyrker det fulde ansvar for Afghanistans sikkerhed. Landet er dog udfordret, og derfor hjælper det internationale samfund fortsat til.