Flere dræbt i populær ferieby: - Byen har aldrig været så smadret

Oversvømmelser har kostet seks personer livet i det centrale Italien

Se video fra ødelæggelserne i det centrale Italien her. Video: AP

I øjeblikket løber Irma i USA med næsten alt opmærksomheden. Men oversvømmelser har nu kostet seks mennesker livet i oversvømmelser i Toscana og den populære kystby Livorno i det vestlige Italien. Det skriver flere internationale nyhedsbureauer.

På to timer faldt der natten til søndag 250 mm regn. I alt er der ifølge italienske medier faldet omkring 400 mm - en 'vanvittig mængde regn', som Livornos borgmester, Filippo Nogarin, kalder det.

Et helikopterbillede viser skaderne i Livorno, Italien. Byen ligger i det centrale Italien på vestkysten. Foto: Vigili del Fuoco/AP
Et helikopterbillede viser skaderne i Livorno, Italien. Byen ligger i det centrale Italien på vestkysten. Foto: Vigili del Fuoco/AP

Se også: Trump erklærer katastrofetilstand i orkanramte Florida

Seks døde
De voldsomme regnskyl har forårsaget store oversvømmelser i regionen. Blandt de omkomne er fire familiemedlemmer, der befandt sig i en kælder i Livorno. Samtidig er to ældre mennesker døde i en lille landsby på en bjergside lidt uden for byen, fortæller tv-stationen Sky TG24.To andre meldes savnet i Livorno.

Sammen med regnvejret har kraftig vind væltet træer og skadet parkerede biler. Floder og kanaler er løbet over deres bredder, har næsten druknet bilerne og har efterladt gaderne i regionerne mudret til.

- Byen har aldrig været så smadret på grund af vejret, siger Filippo Nogarin.

Ifølge det italienske nyhedsbureau Ansa er ligene af en fireårig dreng, hans forældre og hans bedstefar blev fundet i kælderen i deres bolig. Bedstefaren nåede at redde drengens søster, inden han selv omkom i vandmasserne i kælderen.

Biler næsten slugt af vandmasserne i Livorno. Seks har mistet livet. Foto: Vigili del Fuoco/AP
Biler næsten slugt af vandmasserne i Livorno. Seks har mistet livet. Foto: Vigili del Fuoco/AP

Se også: Irma og Harvey kan puste til væksten i USA's økonomi

Livornos arkitektur og kanaler tiltrækker hvert år mange turister. Vandstanden i kanalerne steg markant i løbet af det voldsomme uvejr, der ramte byen med de omkring 170.000 indbyggere søndag.

Mange rejsende passerer igennem Livorno, der har færgeforbindelser til øerne Elba og Sardinien.

Provinsens indenrigsministerium appellerer til frivillige om at være med til at hjælpe nogle af de indbyggere, der er ramt af oversvømmelserne. Oversvømmelserne har påvirket togtrafikken i Toscana.

Også i hovedstaden Rom fik regnvejret vandet til at løbe ned ad gaderne i brede strømme. Her måtte myndighederne lukke flere metrostationer.

Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen