Annonce:
Annonce:

Flere kvinder og børn end mænd er nu på flugt til Europa

Nu er der et overtal af kvinder og børn på flugt til Europa, og det kan få store konsekvenser, advarer Unicef.

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

For første gange siden flygtningekrisens start i sommeren 2015 er der flere kvinder og børn end mænd, der flygter til Europa.

Det oplyser FN's børneorganisation, Unicef, tirsdag i en pressemeddelelse.

Børn og kvinder udgør nu næsten 60 procent af alle de flygtninge og migranter, der krydser grænsen fra Grækenland til Gevgelija i Makedonien.

Her udgør børn 36 procent, men det tal kan være højere, fordi mange børn ikke oplyser deres alder, før de har nået deres destination.

- Konsekvenserne af denne stigning i andelen af ​​børn og kvinder på flugt er enorme - det betyder, at der er mere fare på havet, især nu om vinteren, og at der er mere behov for beskyttelse på land, siger Marie Pierre Poirier, Unicefs koordinator for flygtninge- og migrantkrisen i Europa.

Annonce:

- Velfærd, beskyttelse og sundhedssystemerne skal styrkes, så børn og kvinder ikke udnyttes eller falder ned mellem to stole, siger hun.

Siden juni 2015, hvor mænd udgjorde 73 procent af flygtningene, har der været en stor stigning i antallet af børn og kvinder på flugt.

Når kvinder og børn udgør en større andel af flygtninge er det et udtryk for, at nøden i krigshærgede lande som Syrien og Afghanistan er blevet større.

Det vurderer Steen Andersen, som er generalsekretær i Unicef's danske afdeling.

- Det tyder på, at situationen er blevet endnu mere desperat. Der skal meget til at flygte, og der skal endnu mere til for at flygte på den her tid af året og med små børn, siger han.

Ifølge generalsekretæren kan det samtidig skyldes, at mændene er taget mod Europa først, og resten af familien nu følger efter.

Annonce:

- I mellemøstlige kulturer er det kønstraditionen, at mænd går først som spydspidser, og kvinder og børn bagefter følger efter, siger han.

I 2015 udgjorde børn én ud af ti, men tegner sig nu for mere end en tredjedel af alle flygtninge og indvandrere.

Selv om det nøjagtige antal ikke er kendt, søgte 35.400 asyl i Sverige, hovedsageligt unge afghanere, mens Tyskland har mere end 60.000 uledsagede unge i landet primært fra Syrien, Afghanistan og Irak.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

De lovlydige straffes, alle de andre går fri
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: