Flere og flere migranter tager nu til Kroatien

Flygtningestrøm er aftaget i Østrig, efter at Ungarn har lukket grænse til Serbien. Pres på Kroatien tager til

Snesevis af mennesker var onsdag på vej gennem kornmarker på grænsen mellem Serbien og Kroatien, efter at flygtningestrømmen er aftaget i Østrig.

Efter at Ungarn har lukket grænsen til Serbien, forsøger flygtningene nu at tage vejen uden om Ungarn via Kroatien og Slovenien, skriver Reuters.

En journalist på den kroatiske side af grænsen siger, at han så kroatiske politifolk tage en af de første grupper af migranter med for at registrere dem.

- Et større antal flygtninge er ankommet til Kroatien. Vi registrerer dem, og de bliver bragt til modtagelsescentre, hedder det i en officiel kroatisk erklæring.

En fotograf fra Reuters i området siger, at han tidligt på dagen så over 100 migranter gå gennem marker ind i EU-landet Kroatien. De fleste af migranterne var ankommet til byen Sid ved den kroatiske grænse i busser fra Serbiens sydlige grænse til Makedonien.

Andre kom i taxaer - nogle af dem var irakere.

Serbien ligger på transitruten for migranter og flygtninge, der kommer fra Tyrkiet til Grækenland, og som vil til Nordeuropa. Fra Grækenland tager migranter og flygtninge til Makedonien, hvorefter de kommer til Serbien.

Ifølge serbiske medier er mindst 10 busser med migranter kørt til Sid ved Kroatien fra den sydlige serbiske by Presevo, hvortil adskillige tusinde ankommer hver dag fra Makedonien, efter at de i dagevis har bevæget sig mod nord på Balkan.

Når grupperne af migranter og flygtninge når til Kroatien og Slovenien ventes de at tage videre til Østrig og Tyskland og videre mod nord.

- Vi hørte, at den ungaske grænse var blevet lukket, og så sagde politiet til os, at vi skulle tage denne vej, siger den 35-årige Amadou fra Mauretanien til AFP.

Tyskland og Østrig mener, at der er akut behov for at finde en fælles europæisk løsning på krisen.

Den tyske forbundskansler, Angela Merkel, og den østrigske kansler, Werner Faymann, sagde på et fælles pressemøde tirsdag, at de ønsker et topmøde om krisen allerede i næste uge.

Et topmøde om sagen er i forvejen planlagt til 15. og 16. oktober.