Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Flere såret ved eksplosion i Tyrkiet nær syrisk grænse

Lokale medier rapporterer, at to personer er blevet dræbt og to andre er såret af granat affyret i Syrien

Adskillige personer er blevet såret ved en eksplosion i et lægecenter ved en skole i den tyrkiske provins Kilis nær den syriske grænse, siger regeringskilder i Ankara.

Den tyrkiske tv-station NTV siger, at antallet af sårede er på fire, mens lokale medier rapporterer, at mindst to personer er blevet dræbt.

- Myndighederne er ved at undersøge om eksplosionen var forårsaget af en mortérgranat fra Syrien, siger regeringskilderne.

Den tyrkiske avis Haberturk skriver, at to mennesker blev dræbt, og at to andre blev såret ved eksplosionen, som ifølge dagbladet skyldtes en granat affyret fra den syriske side af grænsen.

I den sydøstlige del af Tyrkiet er tre politifolk blevet dræbt af en vejsidebombe, som eksploderede, da en kolonne af politibiler passerede, rapporterer sikkerhedsstyrkerne.

Ifølge myndighederne står den kurdiske oprørsbevægelse PKK bag vejsidebomben, som eksploderede natten til mandag i byen Idil i Sirnak provinsen nær Syriens grænse, skriver AFP med henvisning til lokale sikkerhedskilder.

Nytårsaftensdag erklærede den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, ifølge nyhedsbureauet AFP, at landets sikkerhedsstyrker har dræbt 3100 PKK-medlemmer i 2015 i aktioner i bevægelsens højborge i det sydøstlige Tyrkiet og det nordlige Irak.

PKK indledte tilbage i 1984 en væbnet konflikt mod Tyrkiet med det formål at få oprettet en selvstændig kurdisk stat. Over 40.000 mennesker er blevet dræbt i konflikten siden.

PKK's leder, Abdullah Öcalan, sidder fængslet i isolation på en ø nær Istanbul. Et prokurdisk medlem af parlamentet siger, at dette er som en "invitation til krig".

Den fængslede Öcalan spillede en central rolle for våbenhvilen, som brød sammen sidste sommer efter at have holdt i to år.

Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen