Fly dræber 50 soldater i al-Qaeda lejr i Yemen

Rekrutter hos al-Qaeda stod i kø for at få aftensmad, da deres lejr blev bombet

Mindst 50 militante er dræbt ved et amerikansk luftangreb på en al-Qaeda træningslejr i bjergene i det sydlige Yemen, siger hospitalskilder og en lokal embedsmand.

- Angrebet skete, mens rekrutter hos al-Qaeda stod i kø for at få aftensmad i lejren, som ligger vest for havnebyen Mukalla på Yemens sydkyst, hedder det.

Pentagon siger, at det militære angreb mod Aqap (al-Qaedas gren i Yemen) har dræbt dusinvis i lejren, men oplyser ingen detaljer.

Kilderne i Yemen siger, at mindst 50 er dræbt og 30 er såret. Luftangrebet udløste store brande i lejren.

Al-Qaeda og Islamisk Stat (IS) har udnyttet konflikten i Yemen til at vinde terræn, og jihadisterne har øget deres tilstedeværelse i Aden, som er Yemens næststørste by.

I juli sidste år vristede den saudiarabisk-ledede koalition Aden fra houthi-oprørerne, som er støttet af Iran.

Yemens regering har hovedsæde i byen, efter den er blevet tvunget ud af landets hovedstad, Sanaa, af oprørerne. Men selv i Aden kæmper regeringen for at bevare kontrollen.

Ifølge FN er flere end 6100 mennesker - omkring halvdelen af dem civile - blevet dræbt i Yemen, siden den saudiarabisk-ledede koalition indledte sine luftangreb i landet i marts sidste år.

USA har i de seneste år ofte slået til mod al-Qaeda i Yemen med droner og dræbt mange af gruppens ledere.

FN kritiserer Saudi-Arabien og allierede lande i regionen for at være skyld i uforholdsmæssigt mange drab på civile i Yemen, hvor den saudiarabiske hær leder en koalition af lande.

Ifølge FN begår Saudi-Arabien og koalitionen dobbelt så mange civile drab i nabolandet som alle øvrige parter i konflikten tilsammen.

- Når man læser statistikkerne, ser det ud til, at koalitionen bærer skylden for dobbelt så mange civile ofre som alle andre styrker tilsammen, praktisk talt alle tab i luftangreb, siger FN's menneskerettighedschef, Zeid Ra'ad Al Hussein.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere