Fly dræber 50 soldater i al-Qaeda lejr i Yemen

Rekrutter hos al-Qaeda stod i kø for at få aftensmad, da deres lejr blev bombet

Følg Krig & katastrofer

Mindst 50 militante er dræbt ved et amerikansk luftangreb på en al-Qaeda træningslejr i bjergene i det sydlige Yemen, siger hospitalskilder og en lokal embedsmand.

- Angrebet skete, mens rekrutter hos al-Qaeda stod i kø for at få aftensmad i lejren, som ligger vest for havnebyen Mukalla på Yemens sydkyst, hedder det.

Pentagon siger, at det militære angreb mod Aqap (al-Qaedas gren i Yemen) har dræbt dusinvis i lejren, men oplyser ingen detaljer.

Kilderne i Yemen siger, at mindst 50 er dræbt og 30 er såret. Luftangrebet udløste store brande i lejren.

Al-Qaeda og Islamisk Stat (IS) har udnyttet konflikten i Yemen til at vinde terræn, og jihadisterne har øget deres tilstedeværelse i Aden, som er Yemens næststørste by.

I juli sidste år vristede den saudiarabisk-ledede koalition Aden fra houthi-oprørerne, som er støttet af Iran.

Yemens regering har hovedsæde i byen, efter den er blevet tvunget ud af landets hovedstad, Sanaa, af oprørerne. Men selv i Aden kæmper regeringen for at bevare kontrollen.

Ifølge FN er flere end 6100 mennesker - omkring halvdelen af dem civile - blevet dræbt i Yemen, siden den saudiarabisk-ledede koalition indledte sine luftangreb i landet i marts sidste år.

USA har i de seneste år ofte slået til mod al-Qaeda i Yemen med droner og dræbt mange af gruppens ledere.

FN kritiserer Saudi-Arabien og allierede lande i regionen for at være skyld i uforholdsmæssigt mange drab på civile i Yemen, hvor den saudiarabiske hær leder en koalition af lande.

Ifølge FN begår Saudi-Arabien og koalitionen dobbelt så mange civile drab i nabolandet som alle øvrige parter i konflikten tilsammen.

- Når man læser statistikkerne, ser det ud til, at koalitionen bærer skylden for dobbelt så mange civile ofre som alle andre styrker tilsammen, praktisk talt alle tab i luftangreb, siger FN's menneskerettighedschef, Zeid Ra'ad Al Hussein.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+