Fly-styrt: Mere end 100 menes dræbt

Hercules-fly styrtede ned i boligområde på den indonesiske ø Sumatra - dødstal forventes at stige drastisk

(Video: AP)

Flere end 100 personer menes omkommet efter et flystyrt tidligt tirsdag morgen dansk tid i byen Medan på den indonesiske eø Sumatra.

Her styrtede et Hercules-transportfly ned i et boligområde, hvor det ramte to huse, før det brød i flammer og skabte en kæmpe ildkugle i området.

Chef for luftvåbnets personel,  Agus Supriatna besøgte nedstyrtningsstedet og fortalte i følge AFP, at der ikke er fundet overlevende blandt de 113 personer om bord. 50 lig er bragt til et hospital - andre døde er blot dækket til.

BBC's korrespondent Alice Budisatrijo i Jakarta beretter, at det alene er halen fra flyet som kan genkendes - alt andet er forvandlet til vragdele.

Rapporter fra området melder om folk som er spærret inde i deres ødelagte huse efter fly-styrtet, om en omfattende redningsaktion hyldet i sort tyk røg i timerne efter nedstyrtningen, mens en kæmpe menneskemængde forsøgte at hjælpe til.

- Men det er for tidligt at sige noget om, hvor mange i alt der er døde, lyder det.

Flyet var kun lige lettet, da det tilsyneladende fik problemer.

Et vidne siger til Reuters, at det fløj lavt over området flere gange, og tredje gang ramte det taget af et hotel.

Chef for luftvåbnets personel,  Agus Supriatna har udtalt, at piloten bad om lov til at vende om på grund af tekniske problemer, og at det var under retur-flyvningen til basen, at flyet styrtede.

 

1 af 2 
2 af 2 Huse er smadret efter efter flystyrtet. (Foto: AP)