Annonce:
Annonce:

Flygtede fra Rusland for at undgå krig: Fanget i lufthavn i fem måneder

I flere måneder har en sydkoreansk lufthavn været hjem for fem russiske mænd, der flygtede fra deres hjemland for at undgå at blive sendt til fronten

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

I næsten fem måneder har fem russiske mænd kunnet kalde Incheon International Airport i Sydkorea for deres hjem, efter at de flygtede fra Rusland for at undgå at blive sendt i krig.

Det skriver tv-stationen CNN, der har talt med en af mændene, som de kalder 'Dmitri'.

Mændene forlod deres familier i september og oktober, efter at den russiske præsident, Vladimir Putin, havde beordret en delvis mobilisering af 300.000 mænd.

Mobiliseringen førte til store protester i flere russiske byer, og over 200.000 russere forlod i al hast landet af frygt for at blive indlemmet i hæren.

- Jeg havde det forfærdeligt. Jeg havde deltaget i demonstrationer mod krigen og besluttede, at jeg var nødt til at forlade Rusland, fortæller Dmitri om sit valg.

Russisk soldat idømt fem års fængsel

Annonce:

Han forlod sin hustru og syvårige søn, som han savner 'frygtelig meget'. Men efter at have mistet seks venner til krigen følte han ikke, at han havde et valg.

- Jeg er ikke militærnægter, jeg er imod krigen. Jeg vil ikke slå folk ihjel, siger Dmitry.

I første omgang var planen at flygte til nabolandet Kasakhstan, men han ombestemte sig, da han fik at vide, at landet deporterede russiske flygtninge, skriver CNN.

Russisk soldat afslører: Der var ingen steder at løbe hen

Da han stod i lufthavnen, var hans eneste mulighed for at komme til et demokratisk land Sydkorea, fortæller han. Men da han landede, nægtede landet at acceptere hans anmodning om at søge asyl.

Siden da har hans hverdag ifølge tv-stationen bestået af den samme rutine - en bolle og juice til frokost og kylling og ris til aftensmad. Alt sammen serveret af immigrationsmyndighederne i lufthavnen.

Ansøgning godkendt - og appelleret
Om dagen vandrer han op og ned ad de lange gange blandt turister og forretningsrejsende, og en gang imellem vasker han sit tøj i en vask på de offentlige toiletter.

Men denne uge skete der noget.

Højesteret besluttede, at han gerne måtte søge asyl. En beslutning, som landets justitsministerium har appelleret, og derfor kan der gå flere måneder, før Dmitri overhovedet ved, hvad der skal ske.

Indtil da må han forlade lufthavnen og trække vejret i den friske luft for første gang i månedsvis.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Inflation er den største ødelægger af almindelige menneskers økonomi
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: