Flygtningekrise: Her bliver baby reddet fra druknedøden

En syrisk flygtning måtte svømme i land med en baby i armene, da deres gummibåd kæntrede på vej til den græske ø Lesbos

Foto: Alkis Konstantinidis/Reuters
Foto: Alkis Konstantinidis/Reuters

Igen i dag har en frygtelig katastrofe ramt middelehavet.

28 Flygtninge er druknet ud for den græske ø Lesbos, men det kunne være endt meget være. Et billede fra stedet viser, hvordan en syrisk flygtning må svømme i land med en lille baby.

Ifølge nyhedsbureauet var de to flygtninge ombord på en oppustelig gummibåd, der skulle fragte dem til Lesbos. Men bare 100 meter fra land blev båden tømt for luft.

Heldigvis lykkedes det en mand at redde både sig selv og babyen i land.

Det fortæller fotografen Alkis Konstantinidis, der har taget billedet, til den norske avis VG.

Ifølge fotografen blev de syriske og afghanske flygtninge hjulpet i land af lokale og frivillige, men på tragisk vis druknede 28 mennesker. Det oplyser den græske kystvagt ifølge Ritzau.

Druknede spædbørn
Fire spædbørn og 10 børn er ifølge Reuters blandt de druknede. 68 mennesker er samlet op fra havet i live, mens det lykkedes 29 at svømme i sikkerhed på Farmakonisi, oplyser kystvagten.

I starten af september florede et billede af den tre-årig druknede dreng Aylan på en strand i Bodrum i Tyrkiet på medier rundt i hele verden.

Netop det foto blev et billede på, hvor farligt og frygteligt det er at mange flygtninge er tvunget til at sætte livet på spil på Middelhavet i jagten på at komme til Europa.

Op mod 230.000 flygtninge er ankommet med båd til Grækenland. De fleste tager til Lesbos og Kos, som ligger nær Tyrkiet.

Ifølge Organization for Migration har 432.761 begivet sig ud på den livsfarlige tur over Middelhavet i 2015.

Her ankommer flygtninge til Lesbos. (Video: Rasmus Flindt Pedersen)

Tysk grænsekontrol
Den massive flygtningestrøm har nu fået tyskerne til at reagere.

Ifølge BBC og flere tyske medier vil Tyskland begynde at indføre grænsekontrol mod syd i lyset af flygtningekrisen. Grænsekontrollen kommer til at være ved den østrigske grænse.

Den socialdemokratiske vicekansler, Sigmar Gabriel, siger i et interview, at Tyskland nu har nået grænsen for, hvor mange flygtninge det kan tage imod.

Samtidig har han snøren ude efter de andre EU-lande.

- Det er sandt, at vi vil indføre grænsekontrol. Den europæiske mangel på handling i flygtningekrisen presser nu Tyskland til grænsen af dets formåen, siger han til Tagesspiel.

Alene lørdag kom der 13.000 flygtninge til Münchens hovedbanegård, og hele året har tyskerne foreløbig taget imod 450.000 asylansøgere.

Her ankommer et stort antal flygtninge til München søndag. (Video: AP)