Flystyrt: Otte passagerer stadig savnet

Myndighederne søger stadigvæk efter otte passagerer fra flyet, der styrtede ned i en flod i Taiwan

Det var nogle vanvittige billeder, som en bilist fangede, sekunder før TransAsia Airways-flyet styrtede i floden. (Foto: All Over Press)
Det var nogle vanvittige billeder, som en bilist fangede, sekunder før TransAsia Airways-flyet styrtede i floden. (Foto: All Over Press)

Otte personer er stadig savnet, efter et TransAsia Airways-fly onsdag styrtede ned i en flod, få minutter efter det lettede fra lufthavnen i Taiwans hovedstad, Taipei.

Indtil videre er det bekræftet, at 35 mennesker fra passagerflyet GE235 har mistet livet, mens 15 heldige sjæle på mirakuløs vis har overlevet flystyrtet.

112 Flystyrt: Reddede sit barn med hjertemassage

I 1991 nødlandede Stefan G. Rasmussen et SAS-fly i Sverige. Samtlige 129 passagerer og besætningsmedlemmer overlevede. (Foto: Jens Dresling) Krig & katastrofer SAS-helt om flykatastrofe: Stupidt redningsforsøg

Redningsarbejdere er dog stadig i fuld gang med eftersøgningen af otte savnede passagerer. De otte passagerer forventes ikke at have overlevet tragedien, og bjærgningen af ligene besværliggøres af stærke strømme i Keelung-floden.

Myndighederne frygter, at strømmen kan føre ligene mod den større Tamsui-flod, og derfor har man, fem kilometer fra hvor flyet havarerede, opsat net, der har til formål at indfange de savnede passagerer.

Flyet ramte en bro, inden det faldt ned i floden (Foto: Youtube) Krig & katastrofer Dødeligt flystyrt er flyselskabs andet på 6 måneder

Store dele af propelflyet er blevet bjærget - heriblandt de dele, der skal klargøre, hvad der skete minutterne før tragedien i Taiwan.

De relevante instanser er i øjeblikket ved at analysere alle de informationer, der er kommet ind. Indtil videre ved vi dog, at flyets pilot råbte 'Mayday, mayday' i radiotransmissionen med lufthavnens kontroltårn. Her nåede han også at fortælle, at flyet havde motorproblemer, inden kontakten blev afbrudt.


Her kan du se flystyrtet helt tæt på

112 TransAsia-styrt: Pilot råbte 'Mayday' efter to minutter i luften