FN: Antallet af dræbte i Yemens krig er nu 10.000

Antallet af dræbte i Yemens 18 måneder gamle konflikt er højere end hidtil antaget. De fleste ofre er civile

Følg Krig & katastrofer

Krigen i Yemen har nu kostet omkring 10.000 mennesker livet, siger FN's humanitære koordinator, Jamie McGoldrick, til Reuters.

Antallet af dræbte i den 18 måneder gamle konflikt er dermed højere end hidtil antaget, da FN-kilder og internationale nødhjælpsgrupper hidtil har antage, at omkring 6000 er blevet dræbt under krigen i landet.

Jamie McGoldrick, som tirsdag holdt en pressekonference i Yemens hovedstad, siger, at de nye tal er baseret på officielle informationer fra hospitaler i Yemen, Han siger, at antallet af dræbte kan være højere, da nogle områder ikke har hospitaler.

- Samtidig er der ofte pårørende, som øjeblikkeligt begraver deres kære, siger han.

Saudi-Arabien gik i marts 2015 ind i Yemen sammen med en arabisk koalition for at bringe landets sunnimuslimske præsident, Abedrabbo Mansour Hadi, tilbage til magten.

Det skete, efter at den shiamuslimske houthi-bevægelsen havde erobret store dele af landet, herunder hovedstaden Sanaa.

Koalitionen har optrappet luftangreb, efter at tre måneders fredsforhandlinger i Kuwait brød sammen tidligere i denne måned.

I koalitionen indgår foruden Saudi-Arabien også De Forenede Arabiske Emirater, Bahrain, Kuwait, Qatar, Egypten, Jordan, Marokko, Senegal og Sudan.

Det er overvejende civile, som er blevet dræbt siden marts 2015, og over 80 procent af befolkningen i det forarmede land har behov for humanitær hjælp, viser tal fra FN.

Læger uden Grænser har trukket sit personale ud af seks hospitaler i det nordlige Yemen efter luftangreb tidligere på måneden mod et af organisationens hospitaler i landet.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+