FN-mægler sætter skub i ny runde syriske forhandlinger

Fredag holdes møde for at få våbenhvile på plads i Syrien. Snart ventes ny dato for fredsforhandlinger også

FN's Syrien-mægler, Staffan de Mistura, nærmer sig et nyt forsøg på fredsforhandlinger mellem de stridende parter i Syrien.

Ifølge Reuters vil han fredag meddele en dato for en ny runde fredsforhandlinger.

Samtidig bliver der fredag lagt pres på for at få en endelig aftale om en delvis våbenhvile i Syrien.

Ifølge de Mistura mødes repræsentanter fra lande i Den Internationale Støttegruppe for Syrien (ISSG), der tæller flere stormagter, fredag i Genève.

Her skal de forsøge at forhandle en aftale om en delvis våbenhvile i det borgerkrigsramte land på plads.

Gruppen forhandlede sig i midten af februar frem til en aftale, der blandt andet skulle sikre, at fjendtlighederne i Syrien bliver bragt til ende.

Siden har der været adskillige blodige angreb i landet.

I mandags fulgte så alligevel et aftaleudkast om våbenhvile, der blev aftalt mellem Ruslands præsident, Vladimir Putin, og USA's præsident, Barack Obama.

Det er dette udkast, man nu vil have parterne i Syrien til at enes om fredag. Lykkes det, skal en delvis våbenhvile træde i kraft i Syrien lørdag.

De Mistura forsøgte sig også med fredsforhandlinger i starten af februar, men måtte kaste håndklædet i ringen 3. februar.

Her udtalte han, at man var nødt til at gøre sig større forberedelser, inden en ny runde forhandlinger kunne starte.

Siden den første runde af de mislykkede forhandlinger har den syriske regering, der støttes af Rusland og Iran, været militært i offensiven - særligt mod oprørerne i Syriens største by, Aleppo, der har været på oprørernes hænder.