FN: Op mod 125.000 rohingyaer er nu flygtet fra Myanmar

Tyrkiets udenrigsminister er på vej til Bangladesh for at drøfte krise omkring muslimske flygtninge

Over 123.600 medlemmer af rohingya-mindretallet i Myanmar er nu flygtet over grænsen til Bangladesh efter en voldsbølge i delstaten Rakhine. Det rapporterer FN.

Tyrkiets udenrigsminister er på vej til Bangladesh for at diskutere forholdene for landets muslimske mindretal.

- Den tyrkiske udenrigsminister, Mevlüt Çavusoglu, vil rejse til Bangladesh fra Baku onsdag aften, siger kilder i den tyrkiske hovedstad, Ankara.

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, har sagt, at der sker et "folkedrab" på det muslimske mindretal i Myanmar. Regimet er under voksende internationalt pres fra muslimske lande for stoppe den igangværende udvikling.

Mindst 400 meldes dræbt under volden i Bangladesh, og næsten 125.000 er flygtet til Bangladesh, siger FN's flygtningeorganisation, UNHCR.

- Det nye tal er en ændring af tallet 87.000, som var det anslåede antal mandag. Den nye opgørelse er baseret på mere nøjagtige optællinger, siger UNHCR's talskvinde, Vivian Tan.

- Det betyder ikke, at alle 36.000 nye flygtninge er kommet til Bangladesh i de seneste 24 timer, understreger hun.

Rohingyaerne siger ifølge nyhedsbureauet Reuters, at de bliver drevet på flugt af drab, vold og ildspåsættelser. I Myanmar bliver de opfattet som illegale indvandrere.

FN har kaldt forfølgelserne af dem for "en bevidst etnisk udrensning."

Myanmars behandling af de omkring 1,1 million rohingyaer er blevet et af landets mest omtalte problemer i en periode, hvor landet er på vej mod demokrati.

Flere end 2600 boliger er i løbet af den seneste uge brændt ned i dele af Myanmar, hvor de muslimske rohingyaer bor.

Menneskerettighedsgruppen Human Rights Watch har analyseret satellitfotos fra området og talt med lokale muslimer, som er flygtet til Bangladesh.