FN opfordrer Makedonien til at respektere flygtninge

Makedonsk politis voldsomme magtudøvelse mod flygtninge og migranter bekymrer FN's flygtningeagentur, UNCHR.

FN's flygtningeagentur, UNCHR, udtrykker fredag bekymring over makedonsk politis magtanvendelse for at sprede flygtninge og migranter, der forsøger at komme over grænsen fra Grækenland til nabolandet, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Samtidig opfordrer flygtningeagenturet Makedoniens regering til at sørge for ordnede forhold ved grænsen, så myndighederne er i stand til at opfylde flygtningenes behov for beskyttelse, ligesom der også skal etableres en tilstrækkelig modtagekapacitet.

FN's flygtningechef, Antonio Guterres, der har talt med den makedonske udenrigsminister, Nikola Poposkij, er blevet forsikret om, at grænsen ikke vil være lukket i fremtiden, hedder det i en erklæring fra agenturet i Genève.

Desperate flygtninge bliver stoppet ved grænsen til Makedonien. Uanset hvor gamle de er (Foto: AP) Krig & katastrofer - 21. aug. 2015 - kl. 17:27 Kaos i Makedonien: Flygtninge vælter ind trods chokgranater og tåregas

Samtidig opfordrer UNCHR myndighederne i Grækenland til at yde akut hjælp til folk, der er strandet på den græske side af grænsen og at hjælpe dem med at komme til modtagelsescentre for flygtninge væk fra grænsen til nabolandet på Balkan.

Samtidig har Bulgarien fredag meddelt, at landet er parat til at udsende militær for at sikre den sydvestlige del af landet, hvor det grænser op til Grækenland og Makedonien.

Den bulgarske beslutning er en konsekvens af, at Makedonien torsdag havde erklæret undtagelsestilstand på grund af de mange tusinde migranter og flygtninge, der forsøgte at komme over grænsen og videre ind i EU.